ΜΕΝΟΥ
Άρτα: Σε...υπολειτουργία το Νοσοκομείο - Μεγάλα κενά στις Υπηρεσίες Υγείας!

Άρτα: Σε…υπολειτουργία το Νοσοκομείο – Μεγάλα κενά στις Υπηρεσίες Υγείας!

Health Newsroom

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο τυπικά καλείται να εξυπηρετήσει σχεδόν 150.000 κατοίκους του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, όπως και του hot spot της Φιλιππιάδας.

Την ίδια ώρα η τοπική ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με ντόπιους ασφαλιστές, ενώ υπάρχει σαφές έλλειμμα των κρατικών δομών και υπηρεσιών Υγείας, δυσκολεύεται να αναπτύξει τον κλάδο Υγείας λόγω της έλλειψης τοπικών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ενώ κάθε άλλο παρά σπανίζει η άσκηση ασφαλιστικών υπηρεσιών από… δημοσίους υπαλλήλους και αγρότες.

Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις του νοσοκομείου Άρτας, που επισημάνθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διοικήσεων της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ).

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Ηπείρου, στο Νοσοκομείο Άρτας επικρατεί:

– Υποστελέχωση σε προσωπικό Ιατρικό και νοσηλευτικό, καθώς την τελευταία πενταετία έγιναν μόνο δύο προσλήψεις.
– Υπολειτουργούν οι κλινικές Πνευμονολογική, Καρδιολογική, το Μικροβιολογικό και το Αιματολογικό Εργαστήριο (χωρίς αντιδραστήρια, δεν γίνονται βασικές εξετάσεις).
– Μείζον πρόβλημα στο Ακτινολογικό, που εδώ και πολύ καιρό ο Αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος, εκτός λειτουργίας και ακόμη δεν αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα ή να υποβάλλονται σε Μαγνητικές τομογραφίες επιβαρύνοντας οικονομικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Οι λιγοστοί γιατροί – δύο τον αριθμό – που θα μείνουν μετά την αποχώρηση και του επικουρικού καλούνται να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.
– Το ενδοσκοπικό ιατρείο εφημερεύει μόνο δέκα ημέρες το μήνα και έχει μόνο έναν γιατρό
– Το παθολογοανατομικό εργαστήριο έχει κλείσει και τα παρασκευάσματα στέλνονται στο Γ.Ν. «Γ. Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.
– Κυτταρολογικό δεν υπάρχει.
– Δεν υπάρχει Δερματολόγος και Νευρολόγος
– Μηχανογράφηση δεν υπάρχει και στους ασθενείς δίνονται πολλοί κωδικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: