ΜΕΝΟΥ
Έρευνα για την καθημερινότητα των διαβητικών θα παρουσιασθεί στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Έρευνα για την καθημερινότητα των διαβητικών θα παρουσιασθεί στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Health Newsroom

Τα πρώτα επίσημα στατιστικά δεδομένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ),  που αφορούν στην καθημερινότητα των πασχόντων από Διαβήτη, καθώς και τα προβλήματα που απορρέουν από την επαφή τους με το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, θα παρουσιαστούν στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, που θα γίνει στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα γίνει από τον Κωνσταντίνο Αθανασάκη, οικονομολόγο με ειδίκευση στην Υγεία, επίκουρο καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Επίσης στο πλαίσιο Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκπαιδευτική Διημερίδα με τίτλο: «Από το παρελθόν…στο μέλλον!», σε ξεχωριστές αίθουσες, μία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και μία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, όπου επί δύο συνεχείς ημέρες, οι άνθρωποι με Διαβήτη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε μία πληθώρα θεμάτων, που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τίτλο «Από το παρελθόν… στο μέλλον!» υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών. Χρυσός Χορηγός της δράσης είναι η Roche Diagnostics και Αργυρός χορηγός η Abbott Laboratories. Στους Υποστηρικτές της ενέργειας περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Dexcom, Hemoglobe – Omnipod, ενώ Χορηγοί Φιλοξενίας είναι οι εταιρείες: Sanofi, ΒΙΑΝΕΞ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, Menarini Diagnostics, Novo Nordisk, Ascencia, Polyfrontis και Parapharm. Στους Χορηγούς της δράσης περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Bayer και Boehringer.
Παράλληλα, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και το πρόγραμμα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο:
https://glikos-planitis.gr/index.php/10th-conference/
 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: