ΜΕΝΟΥ
Απεργία σήμερα στα νοσοκομεία - Συνεχίζουν έως τις 19 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Απεργία σήμερα στα νοσοκομεία – Συνεχίζουν έως τις 19 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Health Newsroom

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ καθώς και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.

 

Εν τω μεταξύ, παράταση της απεργίας τους μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, με τη σειρά του προέβη χτες στις εξής δηλώσεις: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς ως Υπουργείο Υγείας από την αρχή επιδιώξαμε και επιδιώκουμε το διάλογο. Ο διάλογος, όμως, εξ’ ορισμού δε μπορεί να γίνει, όταν τίθενται προϋποθέσεις. Ειδικά όταν αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ως στόχο να ακυρώσουν τη μεταρρύθμιση. Αύριο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα παρουσιάσουμε την πρόταση αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ. Περιμένουμε και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: