ΜΕΝΟΥ
Βασίλης Κικίλιας: Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου‬

Βασίλης Κικίλιας: Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου‬

Health Newsroom

“Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις” ανέφερε σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε “Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις 27 Απριλίου. Είναι στο χέρι όλων μας, μέχρι τότε να τηρήσουμε τα μέτρα, επιδεικνύοντας επιμονή, υπομονή και αλληλεγγύη. Αυτό θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού”.

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο κ. Κικίλιας είπε πως “έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν”.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: