ΜΕΝΟΥ
Δε θέλω να χαλάσω τη δίαιτά μου, αλλά είμαι καλεσμένος σε τραπέζι…τι μπορώ να κάνω;

Δε θέλω να χαλάσω τη δίαιτά μου, αλλά είμαι καλεσμένος σε τραπέζι…τι μπορώ να κάνω;

Health Newsroom

Όταν ακολουθούμε ένα διαιτητικό πρόγραμμα, ένα διαιτολόγιο για αδυνάτισμα, καλό είναι να μην αποκλίνουμε θερμιδικά, προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα. Πολλές φορές όμως, θέλουμε να πάμε μια επίσκεψη ή μια έξοδο και δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην αυξήσουμε το θερμιδικό φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποφεύγουμε την έξοδο, αλλά ακολουθούμε έξυπνα tips για να είμαστε μέσα σε όλα!

 

  •  Όταν θέλετε να βγείτε για ποτό, προτείνεται να επιλέγετε ένα ποτήρι κρασί. Καλό είναι να ξέρετε ότι 1 γραμμάριο αλκοόλ έχει 7 θερμίδες, όσες περίπου έχει και 1 γραμμάριο ελαιόλαδου (9 θερμίδες / γρ). Επίσης, ενώ η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων ξεκινά από το έντερο, στην περίπτωση του αλκοόλ η απορρόφηση αρχίζει ήδη από το στομάχι. Αν επιλέξετε λοιπόν να πιείτε 1 ποτηράκι κρασί, αφαιρέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο από μία σαλάτα γεύματός σας και δε θα ξεφύγετε θερμιδικά. Για να πιείτε «περισσότερο» χωρίς να αυξήσετε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, μπορείτε να αναμίξετε το κρασί με σόδα. Έτσι με 1 ποτηράκι κρασί και μία σόδα θα πιείτε 2 ή 3 ποτηράκια χωρίς να έχετε ξεφύγει από τις θερμίδες του διαιτολογίου σας.

  • Αν βγείτε σε ένα καφέ και πάρετε 1 ποτήρι φυσικό χυμό, να γνωρίζετε ότι ο χυμός θα αντικαταστήσει 2 μερίδες φρούτου από το διαιτολόγιό σας.
  • Αν φάτε 1 μελομακάρονο (που έχει λιγότερες θερμίδες από 1 κουραμπιέ) αφαιρέστε 1 φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο από το διαιτολόγιο. Έτσι, αν πχ έχετε στο μενού σας ψητό κοτόπουλο με σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο (= 3 κουταλάκια του γλυκού) και 1 φέτα ψωμί, θα αφαιρέσετε το ψωμί και 1 κουταλάκι λάδι και θα φάτε το κοτόπουλο με σαλάτα με 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο + 1 μελομακάρονο.
  •  Όταν είστε σε γεύμα με μπουφέ, μη γεμίζετε από λίγο το πιάτο σας, γιατί έτσι δεν ελέγχετε τη συνολική ποσότητα που καταναλώνετε. Βάλτε από την αρχή στο πιάτο σας από 1 κομματάκι από ό,τι λαχταράτε και γεμίστε το υπόλοιπο πιάτο με λαχανικά.
  • Όταν πρόκειται να βγείτε για φαγητό το βράδυ, επιλέξτε ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλου με σαλάτα και ρύζι αντί για τηγανητή πατάτα. Τη μέρα αυτή φάτε ελαφρά το μεσημέρι, πχ μια σαλάτα με τόνο και 2 μικρά παξιμαδάκια ή μια σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 αυγό βραστό, 30 γρ τυρί φέτα και 2-3 μικρά παξιμαδάκια. Αποφύγετε να μείνετε νηστικοί όλη μέρα επειδή θα βγείτε για φαγητό το βράδυ, γιατί θα φάτε πολύ περισσότερο και θα αυξήσετε σίγουρα τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.

Τρώγοντας «έξυπνα» δε χρειάζεται να αποφύγετε καμία κοινωνική έξοδο, καθώς με τις σωστές επιλογές δε θα παρεκκλίνετε από το διαιτολόγιό σας. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: