ΜΕΝΟΥ
Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων λέει το υπουργείο Υγείας

Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων λέει το υπουργείο Υγείας

Health Newsroom

Με τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο του φαρμάκου επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία.

Ο κ. Κουρουμπλής, κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Παράλληλα, αναφορικά με προγραμματισμένες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει τα εξής:

  • Τη Δευτέρα 29/6/2015 στις 4μμ πιστώθηκε ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της οφειλής για τις συνταγές του μηνός Μαρτίου.
  • Ποσό ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται στις τράπεζες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 
  • Εντός του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα υλοποιηθεί η καταβολή ποσού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ανακοίνωση Σύνδεσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για τη διάθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων

Ειδικά το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των Ελλήνων πολιτών.

Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: