ΜΕΝΟΥ
Δωρεάν εξετάσεις 8-12 Μαΐου με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Δωρεάν εξετάσεις 8-12 Μαΐου με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Health Newsroom

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.

 

Πολλά είναι τα αίτια αυτής της αύξησης με πιο σημαντικά την υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία, την απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα, το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο (όσο μεγαλώνουμε το άθροισμα γίνεται ακόμημεγαλύτερο), καθώς και την αισθητική του μαυρίσματος.

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο που περιβάλλεται από θάλασσα το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία. Η Ελληνική Δερματολογική Εταιρία με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας. Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί 8-12 Μαΐου 2017.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 215-2158523.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: