ΜΕΝΟΥ
Δύο διεθνείς τιμητικές διακρίσεις για τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη!

Δύο διεθνείς τιμητικές διακρίσεις για τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη!

Health Newsroom

Για τις διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε πρόσφατα αλλά και για τη ρομποτική χειρουργική μίλησε στην κάμερα του Nextdeal και στον Κωστή Σπύρου ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου CRSA Worldwide Congress Durham, NC, USA που φέτος διεξήχθη στο Duke University στις 1 & 2 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης – Konstantinos M. Konstantinidis, MD, PhD, FACS, επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στη θέση του Γραμματέα της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Clinical Robotic Surgical Association – CRSA που έχει έδρα στο Chicago των ΗΠΑ και εκπροσωπεί τους χειρουργούς που εφαρμόζουν τη ρομποτική τεχνική στην Γενική Χειρουργική, σε όλα τα μέρη του κόσμου. Επιπλέον, το προεδρείο του συνεδρίου απένειμε στο Δρ. Κωνσταντινίδη τιμητική διάκριση για τη συνδρομή του στην εφαρμογή και εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής και την τεράστια προσφορά του στην εκπαίδευση και επίβλεψη άλλων χειρουργών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά του Δρ Κωνσταντινίδη στην πρώτη ρομποτική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στον κόσμο με διάρκεια 24 ώρες, η οποία έγινε στη χώρα μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Όπως είπε, η επέμβαση ήταν αναίμακτη καθ’όλο το 24ωρο και έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα άλυτο λόγω της ανατομίας του ασθενούς.

Δείτε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δρ Κωνσταντινίδη:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: