ΜΕΝΟΥ
Εμφύτευση νευροδιεγέρτη στην Αθηναϊκή Κλινική του ομίλου Interamerican

Εμφύτευση νευροδιεγέρτη στην Αθηναϊκή Κλινική του ομίλου Interamerican

Health Newsroom

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα πρώτα περιστατικά εμφύτευσης νευροδιεγέρτη για παθήσεις εντέρου στην Αθηναϊκή Κλινική, η οποία είναι μέλος του Ομίλου Interamerican. Τα πρώτα περιστατικά στη Νότιο Ελλάδα, ενώ είχε προηγηθεί και άλλο στη Βόρειο Ελλάδα από συνεργάτη του Athens Colorectal Group.

Πρόκειται για την επαναστατική ιατρική μέθοδο Interstim Therapy, που αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακράτειας και της δυσκοιλιότητας και είχε παρουσιαστεί  πρίν λίγο καιρό σε εκδήλωση με θέμα «Οριστικό τέλος στο πρόβλημα της ακράτειας και της δυσκοιλιότητας» στην «Αίγλη» του Ζαπείου, παρουσία εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου, φορέων παροχής υπηρεσιών, υγείας και πλήθους δημοσιογράφων.

Ο νευροδιεγέρτης Interstim είναι μια μικρή συσκευή, που εμφυτευόμενη στέλνει ήπιους ηλεκτρικούς παλμούς στα νευρικά πλέγματα τα οποία ελέγχουν τη λειτουργία του εντέρου και της ουροδόχου κύστεως. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία προβλημάτων όπως η ακράτεια κοπράνων, η δυσκοιλιότητα, η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη και η κατακράτηση ούρων. Ο νευροδιεγέρτης λειτουργεί με τη μορφή βηματοδότη και αποκαθιστά τη φυσιολογική δραστηριότητα του πεπτικού συστήματος των ασθενών.

Η θεραπεία InterStim είναι τυποποιημένη, ασφαλής, αποτελεσματική και εντελώς αναστρέψιμη, αφού μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Εφαρμόζεται  με μεγάλη επιτυχία εδώ και 15 χρόνια στην Ευρώπη, ενώ ένα επιπλέον πλεονέκτημά της είναι η ολιγόωρη νοσηλεία (Day Clinic) που απαιτείται για την εφαρμογή της. Η επιστημονική ομάδα του Athens Colorectal Group (ACRG) συνεργάζεται για την αντιμετώπιση σχετικών περιστατικών με την Αθηναϊκή Κλινική, η οποία είναι συμβεβλημένη με όλα τα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και είναι εντεταγμένη και στο σύστημα υγείας Medisystem του Ομίλου Interamerican.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: