ΜΕΝΟΥ
ΕΟΠΥΥ: Εγκρίθηκε ο ανώτατος μηνιαίος αριθμός έκτακτων αιμοκαθάρσεων

ΕΟΠΥΥ: Εγκρίθηκε ο ανώτατος μηνιαίος αριθμός έκτακτων αιμοκαθάρσεων

Health Newsroom

Εγκρίθηκε ο ανώτατος μηνιαίος αριθμός έκτακτων αιμοκαθάρσεων που εκτελούνται στις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ΜΤΝ ή ΜΧΑ, σύμφωνα με την επιστημονική άποψη της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, καθιερώνεται ως αποδεκτό ποσοστό των μηνιαίων έκτακτων αιμοκαθάρσεων μιας ΜΤΝ ή ΜΧΑ το ένα τοις εκατό (1%) του συνόλου των συνεδριών αιμοκάθαρσης στη μονάδα νεφρού το μήνα, δηλαδή στις 1000 αιμοκαθάρσεις/μήνα μιας ΜΤΝ-ΜΧΑ, οι 10 από αυτές (με στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα) μπορούν να είναι έκτακτες.

 

Σε περίπτωση υπέρβασης του ποσοστού, επισημαίνει η ανακοίνωση, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ιατρικής αιτιολόγησης της υπέρβασης κατά ασθενή, όπου θα αξιολογούνται από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ. Η υποβολή των αιτημάτων προς το ΑΥΣ θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email [email protected] επισυνάπτοντας το ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πλήρη ιατρική τεκμηρίωση της αιτούμενης έκτακτης αιμοκάθαρσης.

 

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει ότι με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών προγραμματίζεται η ηλεκτρονική υποβολή όλων των συνεδριών αιμοκαθάρσεων των συμβεβλημένων μονάδων αιμοκάθαρσης, ενώ θα εφαρμοστεί και η διαδικασία αναδρομικού ελέγχου των έκτακτων αιμοκαθάρσεων σύμφωνα με την επιστημονική άποψη της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: