ΜΕΝΟΥ
Ηλίας Μόσιαλος: Η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας στην αντιμετώπιση του ιού

Ηλίας Μόσιαλος: Η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας στην αντιμετώπιση του ιού

Health Newsroom

Ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, μας επισημαίνει με ένα απλό γράφημα τη σημασία που έχει η παραμονή μας στο σπίτι και η αποφυγή συναντήσεων και συναθροίσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γράφημα του Robert A.J. Signer, βοηθού καθηγητή στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ένας ασθενής ή φορέας του ιού COVID-19, μπορεί να κολλήσει κατά μέσο όρο 2,5 άτομα μέσα σε 5 ημέρες, ενώ η διασπορά του ιού μέσα σε 30 ημέρες θα φτάσει τα 406 άτομα.

Εάν ο ασθενής περιορίσει τις επαφές του κατά 50% τότε η μειώνονται στο μισό τα άτομα τα οποία έχουν πιθανότητα να κολλήσουν σε 1,25, ενώ η νόσος μέσα σε 30 ημέρες θα έχει μεταφερθεί σε 15 άτομα.

Τέλος, αν οι επαφές του ασθενούς/φορέα περιοριστούν κατά 75% τότε σε 5 ημέρες θα έχουν προσβληθεί από τον ιό 0,6 άτομα, ενώ σε 1 μήνα η διασπορά του θα καταγραφεί σε μόλις 2,5 συμπολίτες μας.

Με το γράφημα αυτό, ο καθηγητής θέλει να τονίσει τη σημασία που έχει η αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών  που έχουν δώσει οι ειδικοί το τελευταίο διάστημα, προτρέποντάς μας να παραμείνουμε στο σπίτι.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: