ΜΕΝΟΥ
"Η έλλειψη προσωπικού ευθύνεται για την καθυστέρηση στην απόδοση των οδοιπορικών των νεφροπαθών"

“Η έλλειψη προσωπικού ευθύνεται για την καθυστέρηση στην απόδοση των οδοιπορικών των νεφροπαθών”

Health Newsroom

Για την καθυστέρηση στην απόδοση δαπανών μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, απαντά ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά από παρέμβασή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην παρέμβασή του ο κ. Αυγενάκης είχε επισημάνει την ιδιαίτερη καθυστέρηση στην απόδοση των δαπανών μετακίνησης καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν νεφροπαθείς οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τον ΟΓΑ από τον Μάιο του 2012 και από τον ΕΟΠΥΥ από τον Δεκέμβριο του 12 μέχρι σήμερα»

Όπως απαντά ο Υπουργός Υγείας «σύμφωνα με την από 29-12-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση, από 01-01-2012 οι ασφαλισμένοι των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων εξακολουθούσαν να προσέρχονται για θέματα παροχών ασθενείας σε είδος, στις υπηρεσίες από τις οποίες εξυπηρετούνται και οι οποίες συνέχισαν να προβαίνουν στον έλεγχο και την απόδοση των δικαιούμενων ποσών, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού, ενώ ο Οργανισμός κατόπιν αίτησης των εντασσομένων φορέων προέβαινε σε έκδοση επιτροπικών ενταλμάτων και μεταβίβαση των πιστώσεων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.»


Διαβάστε περισσότερα στο Flashnews.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: