ΜΕΝΟΥ
ΙΑΣΩ: Τι νεότερο υπάρχει στην εμβρυϊκή χειρουργική

ΙΑΣΩ: Τι νεότερο υπάρχει στην εμβρυϊκή χειρουργική

Health Newsroom

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική διάλεξη με θέμα«What is new in fetal surgery?» (τι νεότερο υπάρχει στην εμβρυϊκή χειρουργική;), στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΙΑΣΩ, με ομιλήτρια τη διακεκριμένη Ελληνίδα εμβρυοχειρουργό κυρία Ευτυχία Κοντοπούλου, MD, PhD, FACOG, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εμβρυικής, Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Μίλερ του Πανεπιστημίου Μαϊάμι, Jackson Memorial των Η.Π.Α., και Διευθύντρια Εμβρυομητρικής και Υπερήχων.

Η ιατρός κυρία Eυτυχία Κοντοπούλου παρουσίασε σε ένα κατάμεστο από ιατρούς-συνεργάτες του ΙΑΣΩ αμφιθέατρο, πρωτοποριακές μεθόδους για εγχειρήσεις σε έμβρυα κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η ενδοσκοπική εμβρυική χειρουργική είναι μία από τις τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης χειρουργικής. Οι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις επιτρέπουν τη χειρουργική αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των παιδιών που εντοπίζονται χάρη στις εξελιγμένες μεθόδους προγεννητικού ελέγχου, κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμβρυοχειρουργός με το χειρουργικό team της πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο Jackson Fetal Therapy- Fetal Surgery Institute στο Μαϊάμι, την 1η επιτυχή σε παγκόσμιο επίπεδο αφαίρεση όγκου από έμβρυο εντός της μήτρας, χωρίς να κάνουν τομή στην κοιλιά της μητέρας του.


Στη φωτογραφία (από δεξιά) ο Πρόεδρος του Oμίλου ΙΑΣΩ κ. Γεώργιος Σταματίου, η εμβρυοχειρουργός κυρία Ευτυχία Κοντοπούλου και  ο κ. Αριστείδης Αντσακλής, FRCOG {Hon.}, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος  Ιατρικής Εμβρύου ΙΑΣΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: