Με τη νέα μέθοδο, ο αισθητήρας τοποθετείται με απλό και διακριτικό τρόπο πάνω στο βραχίονα του ασθενούς, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα αναίμακτης μέτρησης του σακχάρου, ακόμα και πάνω από τα ρούχα. Πρόκειται για ένα μικρού μεγέθους και τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρα, που προσφέρει έναν πρωτοποριακό ψηφιακό τρόπο ανάγνωσης και αξιολόγησης των μετρήσεων, ο οποίος ονομάζεται Προφίλ Διακύμανσης Γλυκόζης (Ampulatory Glucose Profile) και δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης της αγωγής ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητοί γλυκαιμικοί στόχοι.
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε στην Ελλάδα την πρωτοποριακή μέθοδο μέτρησης του σακχάρου αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, πιστοί τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Με τη νέα μέθοδο, καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, απαλλάσσοντας τους από το επώδυνο τρύπημα, ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα λήψης πιο στοχευμένων αποφάσεων για τη διαχείριση του διαβήτη», σημείωσε ο Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος στο Ιατρικό Π. Φαλήρου.
Φωτογραφία: Ο Δρ. Ιωάννης Ντούπης (δεξιά) με κάποιους από τους ασθενείς στους οποίους εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η πρωτοποριακή μέθοδος αναίμακτης μέτρησης του σακχάρου, με το νέο αισθητήρα στο βραχίονά τους.