Χειροτερεύει μέρα με την μέρα η κατάσταση της υγείας των Ελλήνων λόγω της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Cambridge με δυσοίωνες προοπτικές αν δεν αλλάξει κάτι.
Από την άλλη μία άλλη έρευνα της PruHealth που σχετίζεται με την υγεία τα αποτελέσματα της οποίας βγήκαν στην δημοσιότητα πρόσφατα, υπογραμμίζει ότι η καλή φυσική κατάσταση και η συνεχής άσκηση μειώνουν αποδεδειγμένα τις επισκέψεις στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, όπως και το κόστος των αποζημιώσεων του κλάδου υγείας για τις ασφαλιστικές. Η συγκεκριμένη μελέτη κατέληξε σε αυτό το πολύ βασικό συμπέρασμα μετά από μία συστηματική έρευνα 5 ετών σε 300.000 άτομα.
Συγκεκριμένα η PruHealth παρακολούθησε 300.000 άτομα επί σειρά 3 ετών σε συνδυασμό με την πιθανότητα και το κόστος εισόδου των υπό έρευνα αντικειμένων στο νοσοκομείο μέσα στα υπόλοιπα 2 χρόνια. Από τα δεδομένα διαπιστώθηκε ότι τα πιο ενεργά μέλη, όσα ελάμβαναν συστηματικά μέρος σε προγράμματα άσκησης ή πήγαιναν στο γυμναστήριο τακτικά, εισήχθησαν στο νοσοκομείο λιγότερες φορές.
Σχετικά τώρα με το αποτέλεσμα σε δήλωση της η Katherine Tryon επικεφαλής των κλινικών μελετών, τόνισε ότι το συμπέρασμα αυτό έχει μεγάλη αξία ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή όπου το κόστος της υγείας συνεχώς αυξάνεται και όλοι ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να το μειώσουμε τόσο σε εγχώριο επίπεδο αλλά και σε διεθνές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PruHealth προσφέρει ένα πρόγραμμα Υγείας το οποίο επιβραβεύει με επιστροφή χρημάτων τους ασφαλισμένους που έχουν παραμείνει υγιείς. Αυτό αυτόματα σημαίνει και λιγότερες επισκέψεις στα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ασφάλιστρα υγείας αντικατοπτρίζουν την υγεία του ασφαλισμένου και την ηλικία του, ωστόσο θα πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο ασφαλισμένος δεν θα πρέπει να αποκρύπτει ιατρικές πληροφορίες ακόμα και αν πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητες. Διαφορετικά βάζει ο ίδιος τον εαυτό του σε κίνδυνο να απορριφθεί η αίτηση για αποζημίωση που υποβάλλει προς την ασφαλιστική, εφ’ όσον ο ασφαλιστής καταλάβει ότι υπήρχαν έστω και κάποια μικροπροβλήματα κατά την σύνταξη του προγράμματος ασφάλισης.