ΜΕΝΟΥ
Μετακίνηση εκτός νομού: Τι προβλέπει νέα απόφαση για τους ασθενείς!

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι προβλέπει νέα απόφαση για τους ασθενείς!

Health Newsroom

Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, όχι όμως σε ιδιώτη γιατρό, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ (δείτε εδώ), η οποία αναφέρει τα εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά  σε  περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.»

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ που είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 23 Απριλίου 2021 ανέφερε:

«β) Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.»

Ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: