Η βιταμίνη Κ είναι μία από τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (οι άλλες είναι οι Α, D, E). Η βιταμίνη αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία πήξης τους αίματος, γι αυτό είναι σημαντική η επαρκής πρόσληψή της. Ωστόσο, κάποιοι ασθενείς που βρίσκονται σε από του στόματος αντιπηκτική αγωγή πρέπει να είναι σε σταθερό διαιτολόγιο ως προς τις πλούσιες σε βιταμίνη Κ τροφές, δηλαδή να καταναλώνουν ελεύθερα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, με μέτρο τρόφιμα μέτρια σε βιταμίνη Κ και πιο σπάνια τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ.
Πόση βιταμίνη Κ έχουν οι τροφές που καταναλώνω;
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ
- Λαχανίδα βρασμένη
- Σπανάκι μαγειρεμένο
- Σπανάκι ωμό
- Μουστάρδα
- Γογγύλια, μαγειρεμένα
- Βασιλικός, φρέσκος
- Κόλιανδρος
- Μαϊντανός, ωμός
- Ραδίκια και άλλα χόρτα
- Μαρούλι, πράσινο, ωμό κομμένο
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ
- Μαρούλι, κόκκινο ωμό
- Μπρόκολο, μαγειρεμένο
- Αποξηραμένος βασιλικός
- Φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ξερά κρεμμύδια
- Αποξηραμένο θυμάρι
- Αποξηραμένος μαϊντανός
- Λάχανο, βρασμένο,
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Κόκκινο λάχανο
- Πίκλες
- Λάχανο, ωμό
- Σπαράγγια, μαγειρεμένα
- Σέλινο, μαγειρεμένο
- Αποξηραμένη ρίγανη
- Σέλινο, ωμό
- Έτοιμα ανάμικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο
- Ρίγανη
NEWSLETTER
Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα.
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ
- Αγγούρια
- Ακτινίδια
- Κουνουπίδι, μαγειρεμένο
- Αρακάς, φρέσκος, μαγειρεμένος
- Αρακάς, κατεψυγμένος, μαγειρεμένος
- Ντομάτες
- Καρότα, ωμά
- Καρότα, μαγειρεμένα
- Αγκινάρες, μαγειρεμένες
- Φασολάκια
- Σταφύλια
- Αβοκάντο
- Αχλάδια
- Πεπόνια
- Φράουλες
- Βερίκοκα
- Παπάγια
- Μάνγκο
- Ροδάκινα
- Νεκταρίνια
- Ανανάς
- Μήλο
- Σταφίδες
- Μπανάνα
- Καρπούζι
- Μαύρο πιπέρι
- Πιπέρι κόκκινο ή καγιέν
- Σκόνη γαρύφαλλο
- Σκόνη κανέλλας
Ποια είναι η Αγγελική Δουρδουνά
Η Αγγελική Δουρδουνά είναι ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αναπλ. προϊστάμενη του τμήματος διατροφής του νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας Η Παμμακάριστος.
Είναι απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου – Βαθμός 9,2-, ενώ παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και έχει εκπονήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο περί αρχών υγιεινής και διασφάλισης ποιότητας τροφίμων.