ΜΕΝΟΥ
Πώς να τρέφεται το παιδί μου για να μην αρρωσταίνει;

Πώς να τρέφεται το παιδί μου για να μην αρρωσταίνει;

Health Newsroom

Η σωστή διατροφή παρέχει επάρκεια θρεπτικών συστατικών στο παιδί και το θωρακίζει ενάντια στις ιώσεις. 

  • Τα αμυλούχα τρόφιμα δίνουν στο σώμα του παιδιού  ενέργεια και καθαρό μυαλό. Τέτοια τρόφιμα είναι τα δημητριακά, το ψωμί, οι πατάτες, το ρύζι, τα μακαρόνια. 
  • Τα τρόφιμα με πρωτεΐνη – κρέας, ψάρια, κοτόπουλο, αυγά, τυρί, γιαούρτι, γάλα και όσπρια- βοηθούν το παιδί να «χτίσει» σωστά ένα γερό σώμα. 
  • Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν πληθώρα βιταμινών που βοηθούν στην καλή άμυνα του οργανισμού τους. Τα πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδιο έχουν βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μας προστατεύει από τα κρυολογήματα.

1 ΑΥΓΟ + 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ = 1 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

  • Το αυγό έχει όλες τις βιταμίνες πλην της βιταμίνη C. Οπότε 1 αυγό + 1 πορτοκάλι θα δώσει όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ενός παιδιού.
  • Παιδιά που δεν τρώνε πρωινό στο σχολείο νιώθουν κουρασμένα, νυστάζουν και δεν έχουν ενέργεια. 

Το πρωινό μπορεί να αποτελείται από : 

  • 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά
  • 1 ποτήρι γάλα και ψωμί με βούτυρο και μέλι και 1 φρούτο ή χυμό
  • 1 ποτήρι γάλα με 1 τοστ και 1 φρούτο
  • 1 αυγό βραστό με ψωμί και 1 χυμό 

 

  • Η σωστή διατροφή μαζί με την άσκηση χαρίζουν υγεία! Η άσκηση δυναμώνει την καρδιά, τα κόκαλα και το σώμα των παιδιών. 

Πώς να φάει το παιδί μου όταν είναι άρρωστο?
Βέβαια, όταν  ένα παιδί είναι άρρωστο, καλό είναι να τρώει ελαφρά, κατά προτίμηση κοτόσουπα ή κρεατόσουπα, ψητό ή βραστό κοτόπουλο με πουρέ ή ρύζι, φρυγανιές και ενδιάμεσα κράκερς ή μπανάνα που είναι καλύτερα ανεκτά. Σε περίπτωση διάρροιας επιβάλλεται η ελαφρά σίτιση με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ρύζι και φρυγανιές ή κράκερς. Από τυρί μόνο μικρή ποσότητα κασεριού. Αποφεύγουμε να δώσουμε στο παιδί φρούτα και λαχανικά ως την ύφεση των συμπτωμάτων, αν και το μήλο και η μπανάνα είναι στυπτικά και άρα ενδείκνυνται. Μάλιστα, η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο! Σε περίπτωση εμέτων, για 2 ώρες μετά τον εμετό ΔΕ δίνουμε τίποτα στο παιδί, παρά μόνο γουλίτσες νερού αν διψάει (όχι ολόκληρο ποτήρι). Η ελαφρά σίτιση συνεχίζεται  αφού παρέλθουν 2 ώρες από τον έμετο. 


Ποια είναι η Αγγελική Δουρδουνά

Η Αγγελική Δουρδουνά είναι ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αναπλ. προϊστάμενη του τμήματος διατροφής του νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας Η Παμμακάριστος.

Είναι απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου – Βαθμός 9,2-, ενώ παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και έχει εκπονήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο περί αρχών υγιεινής και διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: