ΜΕΝΟΥ
Σε φουλ ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας η Affidea Ευρωιατρική!

Σε φουλ ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας η Affidea Ευρωιατρική!

Health Newsroom

Μια σειρά δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται σε εξέλιξη στην Affidea Eυρωιατρική*.

 

Καταρχάς, η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με την αγγλική εταιρεία Biotronics3D για την αρχειοθέτηση ιατρικών εικόνων και διάγνωσης στο cloud σε servers PACS (Picture Archiving and Communication Systems). «Θα αξιοποιήσουμε, μεταξύ άλλων, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Biotronics3D, το οποίο μέσω διανυσματικής ανάλυσης στις ιατρικές εικόνες μπορεί να εντοπίζει αλλοιώσεις στην ακολουθίες των εικόνων και ακολούθως τις πιθανές βλάβες, βοηθώντας τους ιατρούς στη διάγνωση» δηλώνει στο NetFAX o Στάθης Βεληβασάκης, IT Manager της Affifea Ευρωιατρική.

Παράλληλα, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η «κεντρικοποίηση» και επέκταση των ιατρικών πληροφοριακών συστημάτων της – LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) και PACS μέσω της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ελληνική εταιρεία Infomed.

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια integrated, συνδεδεμένη λύση για όλα τα συστήματα μας, δημιουργώντας μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα που θα βελτιώσει τις υφιστάμενες δομές, ενισχύοντας παράλληλα τη διασφάλιση και την ακεραιότητα των δεδομένων, καθώς και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε» συμπληρώνει. Μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών eCommerce η Affidea Ευρωιατρική θα διευκολύνει σημαντικά τους ασθενείς της. Για παράδειγμα, «μέσω του συστήματος της Biotronics3D θα ενημερώνονται οι ασθενείς αυτόματα μέσω SMS ότι οι εξετάσεις τους θα είναι έτοιμες και στη συνέχεια θα μπορούν να μπουν στο cloud για να τις δουν (χρησιμοποιώντας κωδικούς).

Ακόμα, θα αναβαθμιστούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κλεισίματος ραντεβού μέσω του διαδικτύου, η παραλαβή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στο email, οι ειδοποιήσεις των ετοίμων αποτελεσμάτων και η πρόσβαση στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο του ασθενούς, τόσο από τον ίδιο τον ασθενή όσο και από τον επιλεγμένο κλινικό ιατρό».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό νόμο GDPR, η Affidea Ευρωϊατρική έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις. Όπως είναι η μεταφορά του AD (Active Directory) και Exchange σε μεγαλύτερο σύστημα με αυστηρότερα μέτρα προφύλαξης, αλλά και η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για την τήρηση των όσων αναφέρονται στο νόμο.

Όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Affidea Eυρωιατρική προετοιμάζονται ώστε να είναι να συμβατά με τη νέα ομογενοποιημένη πλατφόρμα τύπου Big Data που θα υλοποιήσει ο Όμιλος και στις 18 χώρες που δραστηριοποιείται, μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να εφαρμοστεί στο μέλλον, εξασφαλίζοντας την ομογενοποίηση των ιατρικών αποτελεσμάτων σε όλα τα ιατρικά του κέντρα ανά τον κόσμο.


* Η Affidea έχει παρουσία σε 18 χώρες με συνολικά 300 ιατρικές μονάδες. Είναι ένας οργανισμός παροχής ιατρικών υπηρεσιών που ανήκει στη Waypoint Capital, τον μεγαλύτερο επενδυτή σε Life Sciences. Στην Ελλάδα η Affidea δραστηριοποιείται από το 2005, μέσω της θυγατρικής της Αffidea Ευρωιατρική, με 15 διαγνωστικά κέντρα.

 

Πηγή: NetFAX

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: