ΜΕΝΟΥ
Συνέντευξη - Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης: Κορυφαίος Γενικός Χειρουργός Ρομποτικής στον κόσμο (Βίντεο)

Συνέντευξη – Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης: Κορυφαίος Γενικός Χειρουργός Ρομποτικής στον κόσμο (Βίντεο)

Health Newsroom

Ο θεμελιωτής της Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, με παραπάνω από 3.500 επεμβάσεις ρομποτικής και 16.500 επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος Ρομποτικός Γενικός Χειρουργός στον κόσμο. Η διάκριση αυτή έρχεται από την αμερικανική εταιρεία Intuitive Surgical, την πρώτη εταιρία δηλαδή που κατασκευάζει τα χειρουργικά ρομποτικά συστήματα Da Vinci με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ (δείτε εδώ).

Η εταιρεία κατέταξε τον Έλληνα χειρουργό στην πρώτη θέση παγκοσμίως στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής με βασικό κριτήριο την αναγνώριση της 15ετής προσφοράς του, την ιατρική πρωτοπορία, τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου του σε συναδέλφους χειρουργούς και φοιτητές της ιατρικής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συνολικά η επιτυχημένη παρουσία του στο χώρο της Γενικής Χειρουργικής μετράει 30 χρόνια.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική το 2006 έχοντας πραγματοποιήσει σήμερα περισσότερες από 3.500 επιτυχημένες επεμβάσεις.

Η Intuitive Surgical απένειμε τη σημαντική αυτή διάκριση στον Δρ. Κωνσταντινίδη, συνυπολογίζοντας επίσης ότι πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις όλου του φάσματος της γενικής χειρουργικής. Συγκεκριμένα, η τεράστια εμπειρία του αφορά σε χειρουργεία οισοφάγου – στομάχου, παγκρέατος, ήπατος – χοληφόρων, λεπτού και παχέος εντέρου, παχυσαρκίας και μεταβολικής χειρουργικής, κηλών κοιλιακού τοιχώματος, κήλης αθλητών, επινεφριδίων, σπλήνας, έσω γεννητικών οργάνων και οπισθοπεριτοναϊκών όγκων.

Με αφορμή αυτή τη διάκριση ο Δρ. Κωνσταντινίδης μιλά στο Nextdeal και τον Κωστή Σπύρου για την βράβευση, τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής για τον ασθενή, το μέλλον της αλλά και το πώς μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά και η ασφαλιστική αγορά!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: