ΜΕΝΟΥ
Τα Απεικονιστικά Τμήματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ

Τα Απεικονιστικά Τμήματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ

Health Newsroom

Τα ενοποιημένα απεικονιστικά τμήματα των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ απαρτίζουν το μεγαλύτερο και πληρέστερο σύνολο τμημάτων στην Ελλάδα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Τα απεικονιστικά τμήματα, στελεχώνονται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, 365 ημέρες τον χρόνο.

Τα απεικονιστικά τμήματα είναι τα εξής:

Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας
Ακτινοδιαγνωστικής
Απεικόνισης Μαστού
Επεμβατικής Ακτινολογίας
PET/CT (Ποζιτρονιακής και Αξονικής Τομογραφίας)
Πυρηνικής Ιατρικής
Γενικών Υπέρηχων
Υπέρηχων Καρδιάς
Οστικής Πυκνότητας
Παιδιατρικής Ακτινολογίας

Ο εξοπλισμός που διαθέτει ο Όμιλος είναι:

• 4 Μαγνητικοί Τομογράφοι μεγάλης ισχύος τελευταίας γενιάς (3 και 1,5Tesla) και ένας ανοικτός μαγνητικός τομογράφος σύγχρονης τεχνολογίας (1 Tesla)
• 4 πολυτομικοί αξονικοί τομογράφοι όλων των δυνατοτήτων (16-64-128-128 τομών /sec)
• 2 συστήματα γ-camera και Spect-camera
• 1 Υβριδικό σύστημα Ποζιτρονιακής και Αξονικής Τομογραφίας 16 τομών (PET/CT)
• 25 μηχανήματα υπερήχων
• Αίθουσες κλασσικής και επεμβατικής ακτινολογίας εξοπλισμένες με τελευταίου τύπου ψηφιακά μηχανήματα
• 4 αίθουσες αγγειογραφικών και αιμοδυναμικών εξετάσεων καθώς και τη μοναδική στη χώρα μας Υβριδική αίθουσα-χειρουργείο.

Ηλεκτρονικό σύστημα αρχειοθέτησης εξετάσεων

Στα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ υπάρχει πλήρως αναπτυγμένο σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (PACS) το οποίο αφενός επιτρέπει τη συνεχή και άμεση αποθήκευση των εικόνων αφετέρου δίνει τόσο στους ακτινοδιαγνώστες όσο και στους κλινικούς ιατρούς τη δυνατότητα πρόσβασης στις εξετάσεις των ασθενών τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται (εντός ή εκτός νοσοκομείου), στοχεύοντας στην άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Οι απεικονιστικές εξετάσεις ενσωματώνονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενούς (ΗΦΑ) που διαθέτει το ΥΓΕΙΑ και έτσι είναι άμεσα διαθέσιμες ώστε οι ασθενείς να μη χρειάζεται να τις προσκομίζουν κάθε φορά που επισκέπτονται τον ή τους ιατρούς τους, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα ιατρεία τους.

 

Πηγή: www.hygeia.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: