ΜΕΝΟΥ
Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Health Newsroom

Συμπεριλαμβάνεται και το πιστοποιητικό νόσησης

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και άλλων δομών του υπουργείου Υγείας προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξής “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης”. Συγκεκριμένα, σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα στρατιωτικά νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΙΤΣ, στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο, στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο Θήρας, στο κέντρο υγείας των φυλακών Κορυδαλλού και στην ψυχιατρική μονάδα του επίσης, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα καταβληθεί για το 2021 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού που λαμβάνει ο δικαιούχος. 

Τα χρήματα θα τα λάβει στο ακέραιο όποιος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 και θα μπει στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος εργάστηκε λιγότερο διάστημα θα λάβει μέρος της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Εξαιρούνται βέβαια όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια όλο αυτό το χρονικό διάστημα (με εξαίρεση την αναρρωτική) και όσοι είσαι σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής με απόφαση του φορέα ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα των χρημάτων αυτών.

Η παροχή αυτή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη.  
Εφημερίες

Στην ίδια τροπολογία ρυθμίζονται και οι καταβολές εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών όλου του προσωπικού των νοσοκομείων, των ΔΥΠΕ, του ΕΚΑΒ, καθώς και των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα και στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Προσλήψεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού

Επιπλέον, ρυθμίζονται και τα ζητήματα συμβάσεων για την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού οι οποίες ορίζονται στο 8μηνο αρχής γενομένης από 15 Δεκεμβρίου 2021 με δυνατότητα παράτασης αν χρειαστεί.

Στους 3 μήνες το πιστοποιητικό νόσησης

Τέλος, στην τροπολογία μπήκε και η απόφαση για το πιστοποιητικό νόσησης το οποίο ορίσθηκε να ισχύει μόνο 3 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: