ΜΕΝΟΥ
Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός μας γλίτωσε από 8.400 θανάτους και χιλιάδες νοσηλείες

Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός μας γλίτωσε από 8.400 θανάτους και χιλιάδες νοσηλείες

Health Newsroom

Τα δεδομένα μελέτης αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού από την έναρξη αυτού και μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2021 ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε μία έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο εμβολιασμός υπήρξε σωτήριος καθώς από τα στοιχεία διαφαίνεται ότι αποφύγαμε τουλάχιστον 8.413 θανάτους ενώ, έχουν αποφευχθεί επίσης 5.561 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 περίπου διασωληνώσεις.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι εάν είχαμε καταφέρει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 95% του πληθυσμού σε ηλικίες άνω των 50, έως τα μέσα Ιουλίου 2021 τότε, θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους στην Ελλάδα.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι μειώθηκε κατά 91% ο κίνδυνος θανάτους στους πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς και 74% στους ατελώς εμβολιασμένους.

Η αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο έδειξε ότι μειώθηκαν οι θάνατοι κατά 90% στους εμβολιασμένους με το Pfizer, 97% στους εμβολιασμένους με Moderna, 94% στους εμβολιασμένους με AstraZeneca και 72% στους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού όσον αφορά τις νοσηλείες στις ΜΕΘ σε όλε στις ηλικίες ήταν κατά 94% στους εμβολιασμένους με το Pfizer, 98% στους εμβολιασμένους με Moderna, 97% στους εμβολιασμένους με AstraZeneca και 90% στους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα και τους θανάτους ήταν κατά 88% στους εμβολιασμένους με το Pfizer, 96% στους εμβολιασμένους με Moderna και 94% στους εμβολιασμένους με AstraZeneca και 71% στους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα και τις νοσηλείες σε ΜΕΘ ήταν κατά 93% στους εμβολιασμένους με το Pfizer, 98% στους εμβολιασμένους με Moderna και 97% στους εμβολιασμένους με AstraZeneca και 91% στους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: