ΜΕΝΟΥ
Υπουργός Υγείας: Κανένα πρόβλημα για τους πολίτες που δεν θα εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό!

Υπουργός Υγείας: Κανένα πρόβλημα για τους πολίτες που δεν θα εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό!

Health Newsroom

Διευκρινίσεις για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με τη νέα χρονιά, έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός  μιλώντας στον «105,5 Στο Κόκκινο».

«Οι πολίτες που είτε δεν πρόλαβαν είτε δεν υπάρχει επάρκεια οικογενειακών γιατρών στην περιοχή τους είτε γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, προφανώς δεν θα αλλάξει τίποτε στον τρόπο με τον οποίο καλύπτονταν ως σήμερα, δηλαδή θα συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στους γιατρούς του ΕΣΥ είτε σε άλλους, θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και θα κάνουν τις εξετάσεις τους με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε όμως σιγά-σιγά να εμπιστευτούν τον νέο θεσμό, να αναζητούν υπηρεσίες μέσα από την οικογενειακή φροντίδα, ώστε σιγά-σιγά να μετατοπίζεται το βάρος από το νοσοκομείο και την περίθαλψη στην πρόληψη της ασθένειας. Θα προχωρήσει αργά, σταδιακά, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου… για ποιοτική και δωρεάν φροντίδα», τόνισε ο κ.Ξανθός.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις οικογενειακών γιατρών για να στελεχώσουν πλήρως το νέο σύστημα που προβλέπει 239 δομές σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως γίνονται βήματα και ο στόχος του υπουργείου είναι τον Ιανουάριο οι ΤΟΜΥ να έχουν φτάσει τις 120.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: