ΜΕΝΟΥ
Φοιτήτρια έμεινε παράλυτη από ιατρικό λάθος. Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο γιατρός

Φοιτήτρια έμεινε παράλυτη από ιατρικό λάθος. Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο γιατρός

Health Newsroom

Ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς ελαφρυντικό επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε γιατρό του Βενιζελείου Νοσοκομείου με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος φοιτήτριας, η οποία από το 2011 βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. 

Η υπόθεση αφορά στην ιστορία νεαρής φοιτήτριας 21 ετών η οποία την περίοδο εκείνη ζούσε στο Ηράκλειο καθώς σπούδαζε στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ παράλληλα εργαζόταν για να μπορεί να καλύπτει κάποια από τα έξοδά της, καθώς η οικογένειά της είναι άνθρωποι της βιοπάλης. Σύμφωνα με τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής, η καθήλωση της νεαρής φοιτήτριας σε αναπηρικό καρότσι οφείλεται αποκλειστικά στην αμέλεια που επέδειξαν οι γιατροί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσίασε, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, η βλάβη που υπέστη το κορίτσι να είναι μη αναστρέψιμη.

Το 2011 η φοιτήτρια είχε απευθυνθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, καθώς ένιωσε ένα δυνατό πόνο να «ζώνει» την πλάτη και να την αγκαλιάζει μέχρι το στήθος. Συμπτώματα που δεν προϊδέασαν τους γιατρούς ώστε να προβούν σε περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού ως προς την πραγματική αιτία του σοβαρού προβλήματος που είχε. Ένα μόρφωμα δηλαδή, στον νωτιαίο μυελό, που αιμορραγούσε, με αποτέλεσμα να προκληθούν οι βλάβες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: