ΜΕΝΟΥ
Ένταση και χημικά σε Ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Ένταση και χημικά σε Ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Health Newsroom

Ήδη από την πρώτη στιγμή -προεκλογικά- που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την πρόθεση της να κάνει σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό Τομέα Υγείας (ΣΔΙΤ) προκειμένου να έχει ο πολίτης ταχύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας, τα συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία εκδήλωσαν την αντίθεση τους.

Αναμενόμενη, λοιπόν, ήταν η σημερινή διαμαρτυρία των συνδικαλιστών έξω από την Αίγλη Ζαπείου με αφορμή την «Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού Δημοσίου Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας (ΣΔΙΤ)», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ωστόσο στην προσπάθεια του οι συνδικαλιστές να μπουν στην αίθουσα που διεξάγονταν η Ημερίδα εμποδίστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έριξαν χημικά. 

Παρόλα αυτά οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα και αυτή τη στιγμή έχουν διακόψει τη συνέχεια της Ημερίδας φωνάζοντας συνθήματα. 

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας» και συνεχίζει:

«Στην κινητοποίηση των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία. 

Στην επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό. 

Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: