ΜΕΝΟΥ
Έρευνα: Τάσεις και ευκαιρίες στον γερμανικό κλάδο υγείας ως το 2018

Έρευνα: Τάσεις και ευκαιρίες στον γερμανικό κλάδο υγείας ως το 2018

Health Newsroom

Νέα έρευνα για το παρόν και το μέλλον των κλάδων υγείας και προσωπικών ατυχημάτων στη Γερμανία εξέδωσε η εταιρεία Research and Markets, με τίτλο «Personal Accident and Health Ιnsurance in Germany, Key Trends and Opportunities to 2018».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο συγκεκριμένος τομέας αντιστοιχούσε στο 22,2% των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της γερμανικής ασφαλιστικής βιομηχανίας το 2013 και έτσι αποτελεί τον μικρότερο τομέα της. Την περίοδο 2009-2013 οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης ήταν η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και η ευελιξία ως προς την επιλογή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για την ίδια περίοδο ο τομέας να παρουσιάζει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3%. Οι ασφάλειες υγείας αντιστοιχούσαν στο 83,3% των εγγεγραμμένων μεικτών ασφαλίστρων του τομέα το 2013, με το γερμανικό σύστημα υγείας να περιλαμβάνει τόσο κρατικές όσο και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Παρότι η γερμανική κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως υποχρεωτική την ασφάλιση υγείας, ο αντίστοιχος κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης την περίοδο 2009-2013 είχε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,5%. Αυτό η έρευνα της Research and Markets το αποδίδει κυρίως στην κατάργηση από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2010 μιας τριετούς περιόδου αναμονής που ίσχυε για τους πολίτες ωσότου αποκτήσουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας.     

Τόσο η αύξηση της ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας όσο και η ευελιξία που χαρακτηρίζει την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να συντελέσουν στην ανάπτυξη των κλάδων προσωπικών ατυχημάτων και υγείας την περίοδο ως το 2018.

Η έρευνα παρουσιάζει στοιχεία από τις εταιρείες ADAC-Schutzbrief Versicherung, AachenMünchener Lebensversicherung AG, Allianz Versicherung AG, Axa Versicherung AG, Debeka Allgemeine Versicherung, Ergo Versicherung AG, Generali Versicherung AG, LVM Sachversicherung AG, R+V Allgemeine Versicherung AG και Signal Iduna Allgemeine Versicherung AG, ενώ τα περιεχόμενά της έχουν ως εξής:

1. Executive Summary

2. Introduction

3. Regional Market Dynamics

4. Personal Accident and Health Insurance Segment – Regional Benchmarking

5. German Insurance Industry Attractiveness

6. Personal Accident and Health Insurance Segment Outlook

7. Analysis by Distribution Channels

8. Porter’s Five Forces Analysis – German Personal Accident and Health Insurance

9. Reinsurance Growth Dynamics and Challenges

10. Governance, Risk and Compliance

11. Competitive Landscape and Strategic Insights

12. Business Environment and Country Risk

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.researchandmarkets.com/research/r867pv/personal_accident

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: