ΜΕΝΟΥ
Έρχεται  ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για όλους τους πολίτες!

Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για όλους τους πολίτες!

Health Newsroom

Την τήρηση ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου για όλους του πολίτες στο πλαίσιο του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προωθεί το Υπουργείο και σύμφωνα με το σχεδιασμό θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.

 

Όπως τόνισε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος (φωτο) στην εκδήλωση για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, το πρόγραμμα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και δύο μήνες στα Ζαρουχλέικα Αχαΐας. Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, ο πολίτης αποκτά για πρώτη φορά μια υπηρεσία στην οποία θα μπορεί να βλέπει τις εξετάσεις του τα αποτελέσματά τους, το ιστορικό του και να διατηρεί το ιατρικό του αρχείο. Ο γιατρός θα μπορεί να κάνει χρήση και ενημέρωση αυτού του αρχείου και με αυτό τον τρόπο και με το πέρας των πιλοτικών εφαρμογών που για όλες τις ΥΠΕ θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017 θα υπάρχει η πρώτη σοβαρή και ενιαία υπηρεσία ιατρικού φακέλου ιατρικού αρχείου για τον πολίτη.

Ακόμη, στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, ο κ. Μπασκόζος γνωστοποίησε ότι με τη βοήθεια του χρηματοδοτικού προγράμματος eGovNow από τις αρχές του 2017 θα πραγματοποιηθεί η αυτόματη διασύνδεση των νοσοκομείων και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διασυνδεθεί περί τα 100 Νοσοκομεία με το κεντρικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: