ΜΕΝΟΥ
Έρχεται το πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Ελλάδα!

Έρχεται το πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Ελλάδα!

Health Newsroom

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής παρακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας και την επίδραση τους στην λειτουργία των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Δυτικής Εργολαβικής η οποία συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Cura Pods. Το πρόγραμμα αυτό, είναι μια κατασκευαστική έρευνα στην ουσία, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναζητά, με βάση τις ανάγκες, τις επιτόπου συνθήκες των ασθενών και των υγειονομικών καθώς και την καλύτερη χρονική απόκριση υποδομής που μπορεί να επιτευχθεί.

Το εμπορικό επιμελητήριο, δια του κ. Τσιχριτζή, στέκεται με θέση ευθύνης και δίνει στήριξη σε προσπάθειες καινοτομίας όπως αυτή.

Στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή κινητού νοσοκομείου, στην περίπτωση μας καταπολέμησης λοίμωξης αναπνευστικού με απόκριση μιας εβδομάδας .

Την χρηματοδότηση της κεντρικής μελέτης την ανέλαβε το world o economic forum και ο διάσημος σχεδιαστής Carlo Ratti παρουσίασε με την ομάδα του την δυναμική αυτή μελέτη.

Το πρόγραμμα αυτή την στιγμή αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον η Ελλάδα με κατασκευαστικό βραχίονα την Δυτική Εργολαβική και έδρα το Αγρίνιο.

Μετά από μια πολύ δυναμική χορηγία της KAIZEN GAMING INTERNATIONAL LTD (Stoiximan), το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την κατασκευή των τριών πρωτοτύπων τα οποία εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Η Δυτική Εργολαβική συμμετέχει στο πρόγραμμα με τον πλέον δυναμικό τρόπο τόσο σε επίπεδο μελέτης όσο και κατασκευαστικό. Στα πλαίσια της εναρμόνισης με τους ελληνικούς κανονισμούς το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο Αγρίνιο.

Οι εταιρίες, που σε παγκόσμιο επίπεδο κατασκεύασαν, συμμετέχουν σε αυτή την ανοιχτή μελέτη με σκοπό την ανάπτυξη κινητών νοσοκομείων με χρονική απόκριση εγκατάστασης μιας εβδομάδας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις ώστε  η Ελλάδα να αποκτήσει το πρώτο κινητό νοσοκομείο με δυνατότητα εγκατάστασης σε όλη την επικράτεια.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: