ΜΕΝΟΥ

Έχουμε ασφαλισμένο μόνο το 4,1% των υπαρκτών αναγκών υγείας! Δαπάνες υγείας που καλύφθηκαν μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης!

Health Newsroom

Του Κώστα Παπαϊωάννου

Από το 4,5% της κάλυψης του 2019, πέσαμε στο 4,1% του 2022!

Έχουμε ασφαλισμένο μόνο το 4,1% των συνολικών εξόδων υγείας που γίνονται στην Ελλάδα! Από το σύνολο των 17,6 δις. € εξόδων που έχουν γίνει την υγεία έχουμε αποζημιώσει μόνο τα 712,4 εκατ. €! Και αυτό το ποσοστό ακολουθεί πτωτική τάση, δηλαδή τείνουμε να πουλάμε όλο και λιγότερη κάλυψη υγείας!

Στην Ελλάδα σήμερα (1ο τρίμηνο ’24), με συνολικό σημερινό πληθυσμό 10.482.487 κατοίκων, έχουμε ασφαλίσει ΜΟΝΟ το 4,1% των αναγκών υγείας των κατοίκων της!

Από το σύνολο των (περίπου) 17,6 δισεκατομμυρίων ευρώ των εξόδων υγείας του πληθυσμού, οι ασφαλιστικές εταιρίες κάλυψαν ΜΟΝΟ τα 712,4 εκατομμύρια ευρώ (γιατί μόνο τόσα ήταν ασφαλισμένα!), δηλαδή ποσοστό 4,1% και οι άμεσες δαπάνες των ιδιωτών για την υγεία τους (δηλαδή αυτά που πλήρωσαν απ’ ευθείας από την τσέπη τους!) ανήλθαν σε περίπου 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 33,5%!), σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (δείτε εδώ).

Με το ποσοστό των ανασφάλιστων αναγκών υγείας των πελατών μας να αφήνει ακάλυπτο περισσότερο από το 95% των αναγκών τους (και ταυτοχρόνως το 33,5% των εξόδων τους για κάλυψη των αναγκών της υγείας τους να καταβάλλεται από την τσέπη τους!), μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουμε κάνει σωστά και πλήρως τη δουλειά μας ως ασφαλιστές;

Ας ξανασκεφτούμε καλύτερα:

  • Πως εκπαιδεύουμε και διοικούμε τα δίκτυα πωλήσεων που διαχειριζόμαστε;
  • Πώς σχεδιάζουμε και τιμολογούμε τα προϊόντα των κλάδων ζωής και γενικών ασφαλίσεων που αφορούν την υγεία;
  • Ποια προϊόντα υγείας απ΄ αυτά που πουλάμε αφορούν τον κλάδο ζωής και ποια τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και ποια η σημασία και η χρησιμότητα του κάθε κλάδου για τους πελάτες;

Μην αναλώνουμε τις προσπάθειές μας μόνο στην μείωση των εξόδων νοσηλείας των νοσοκομείων και να προσπαθήσουμε περισσότερο στο σχεδιασμό και την τιμολόγηση των κατάλληλων για τους πελάτες προϊόντων και φυσικά με την υποστήριξη σύγχρονης πωλησιακής και εκπαιδευτικής προσέγγισης, για την κάλυψη των αναγκών υγείας των πελατών μας!

Είναι κρίμα σε μια σχεδόν παρθένα αγορά στον κλάδο υγείας, να καλύπτουμε μόνο το 4,1% των αναγκών των πελατών μας και να νομίζουμε ότι έχουμε προσφέρει έργο στην κοινωνία, ως ασφαλιστές!


Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία και Visiting Professor του University of Athens MBA, με εξειδίκευση στην ασφαλιστική διοίκηση.

Έχει γράψει τα βιβλία «Επενδύσεις και Ασφάλιση», εκδόσεις Σπύρου 2021 και «Ασφαλιστικοί Πράκτορες», Εκδόσεις Σπύρου 2022, επιπλέον έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων του ΕΙΑΣ και του ΕΤΙ. Είναι αρθρογράφος του Next Deal.

Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: