ΜΕΝΟΥ
Έχω Άσθμα. Μαθαίνω να το Διαχειρίζομαι

Έχω Άσθμα. Μαθαίνω να το Διαχειρίζομαι

Health Newsroom

Στο πλαίσιο του Δ’ Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η Διάλεξη με τίτλο: Έχω Άσθμα. Μαθαίνω να το Διαχειρίζομαι, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 19.00, Ηπίτου 17Β Πλάκα . 
 
Στην Ευρώπη, 30 εκατ. παιδιά και ενήλικες κάτω των 45 ετών εμφανίζουν άσθμα, ενώ στην Ελλάδα η επίπτωση είναι 6,8%. Το άσθμα μπορεί να εμφανισθεί σε όλες τις ηλικίες, συνήθως όμως αρχίζει στην παιδική ηλικία. Η φλεγμονώδης κατάσταση των αεραγωγών που συνοδεύει το άσθμα εξαρτάται από την αλληλεπίδραση μεταξύ του γενετικού υποστρώματος και της έκθεσης σε συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο Δυτικός τρόπος ζωής.

Δεδομένου ότι κάθε άτομο βιώνει διαφορετικά το άσθμα, η στενή συνεργασία με τον θεράποντα είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η ενδεδειγμένη εξατομικευμένη προσέγγιση. Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στη διάγνωση και αντιμετώπιση του νοσήματος, καθώς και στην ανάγκη που υπάρχει για συνεργασία ιατρού και ασθενούς με άσθμα, προκειμένου ο ασθενής:

  • να δημιουργεί πλάνο αντιμετώπισης με τον ιατρό
  • να παίρνει σωστά τα φάρμακά του
  • να είναι πιο ήπιες και αραιές οι κρίσεις άσθματος
  • να γνωρίζει πότε πρέπει να ζητήσει βοήθεια

Η διάλεξη απευθύνεται σε κοινό και επαγγελματίες υγείας, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται μετά από σχετικό αίτημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Άννα Τζώρτζη, Συντονίστρια Προγράμματος Διαλέξεων και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του IPH, ACG [email protected] ή στο Τμήμα Επικοινωνίας [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: