ΜΕΝΟΥ
Αθλητικό test DNA GOLDFORCE από τη City Doctors

Αθλητικό test DNA GOLDFORCE από τη City Doctors

Health Newsroom

Το Πολυϊατρείο City Doctors με τη συνεργασία της Genomed και του ΕΚΠΑ παρουσίασε το αθλητικό test DNA GOLDFORCE, πραγματοποιώντας ημερίδα με θέμα «Γονιδιακή αξιολόγηση για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης». Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Όπως αναφέρθηκε, η αθλητική ικανότητα και οι αθλητικές επιδόσεις επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες:

  • Τη γενετική δομή του ατόμου
  • Τις συνθήκες διαβίωσης 
  • Τη διατροφή
  • Την ψυχολογία
  • Την προπόνηση

Η γονιδιακή δομή των αθλητών επηρεάζει τις ικανότητες τους και τις βιολογικές διαδικασίες που συμβάλουν στις υψηλές επιδόσεις τους. Ο γονιδιακός έλεγχος αποτελεί τη βάση πληροφοριών για τον αθλητή που θα τον βοηθήσει να εκμεταλλευτεί τα γενετικά του πλεονεκτήματα, να ξεπεράσει τους γενετικούς φραγμούς και να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό όριο των επιδόσεων του. Το γονιδιακό προφίλ συμβάλλει κατά 70-80% στην επίδοση ενός αθλητή.

Ειδικότερα, το GOLDFORCE είναι μια υπηρεσία της Genomed που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΠΑ, ενώ επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα είναι η City Doctors. Η εξέταση (προδιαθετικού ελέγχου) γίνεται με τον πιο απλό, γρήγορο και ανώδυνο τρόπο. Το γονίδια που αναλύονται και καθορίζουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τις διαταραχές στην υγεία, το βάρος, τη γήρανση αλλά και τις αντοχές και δυνατότητες του εξεταζόμενου, έχουν επιλεχθεί από τη διεθνή βιβλιογραφία, έπειτα από πολυετή έρευνα, σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες.

Με την ανάλυση των εμπλεκόμενων γονιδίων ο αθλητής ο αθλητής μπορεί:

  • Να προσδιορίσει και να εκμεταλλευτεί τα γενετικά του πλεονεκτήματα
  • Να ξεπεράσει τους γενετικούς του φραγμούς
  • Να εντοπίσει τον αυξημένο κίνδυνο για αθλητικούς τραυματισμούς
  • Να ακολουθήσει μια διατροφική κατεύθυνση σύμφωνα με τις θρεπτικές απαιτήσεις και τις ανάγκες του οργανισμού του
  • Να υιοθετήσει εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα

 

 

Μιλώντας στην κάμερα του nextdeal.gr, o κ. Μαρνέρης Δημήτριος, CEO ΠΑΡΟΝCLUB και Πρόεδρος City Doctors, διευκρίνισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το αθλητικό test DNA GOLDFORCE δίνει σημαντική πληροφορία για το κομμάτι των γονιδίων που εξετάζουν την απόδοση, την ταχύτητα, την μυϊκή μάζα σώματος, γονίδια, στο σύνολό τους 70, που ελέγχουν και καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, αντιοξειδωτική δράση. Ουσιαστικά έχουμε μια σημαντική πληροφορία για τους αθλητές κάθε ηλικίας και μπορούμε με αυτές τις πληροφορίες να δώσουμε εξατομικευμένη προπόνηση μέσα από το επιστημονικό τμήμα του City Doctors και του GOLDFORCE και επίσης να δώσουμε γονιδιακή διατροφή, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την εξέλιξη του κάθε αθλητή αλλά και του κάθε ανθρώπου».

Ο κ. Μάνος Καστρινάκης, Διευθυντής City Doctors, από την πλευρά του τόνισε «Το City Doctors είναι στην λίαν ευχάριστη θέση, σε συνεργασία και με την εταιρία Genomed και με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου να προσφέρει μια σημαντική εξέταση, η οποία γίνεται σε ευρεία βάση και με απεύθυνση σε επαγγελματίες και μη αθλητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: