ΜΕΝΟΥ
Αντώνης Αυγερινός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πνοή ζωής και ελπίδα για κάθε πάσχοντα (video)

Αντώνης Αυγερινός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πνοή ζωής και ελπίδα για κάθε πάσχοντα (video)

Health Newsroom

Σε φωτιές, πλημύρες ή σεισμούς, σε άστεγους, ευπαθείς ομάδες ή μετανάστες, σε όλους εκείνους που η οικονομική κρίση ή ο πόλεμος τους έχει τσακίσει,  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να δώσει κουράγιο και ελπίδα, υποκαθιστώντας πολλές φορές μάλιστα και τις υποχρεώσεις της πολιτείας.

Το «τιμόνι» του κρατά από τη θέση του προέδρου ο Αντώνης Αυγερινός, διακεκριμένος επιστήμονας στο χώρο της Υγείας, ακούραστος και υπερδραστήριος άνθρωπος, αλλά προπαντός εκείνος που κατόρθωσε να βγάλει τον Ε.Ε.Σ. από το τέλμα, την απραξία και κυρίως την απαξίωση. Κλήθηκε από την Πολιτεία το Μάρτιο του 2015 να βοηθήσει στην ανασύνταξη του Οργανισμού και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, η οποία είχε αρθεί για αρκετό διάστημα. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι, ότι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ερυθροσταυριτών -οι οποίοι είναι όλοι τους εθελοντές- και να τους επαναδραστηριοποιήσει, να τους πολλαπλασιάσει, ώστε ο Ε.Ε.Σ. να είναι πάλι δίπλα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Ωστόσο η λαμπρή αυτή πορεία του Ε.Ε.Σ. δεν ήταν στα σχέδια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία το Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και να απαξιώσει όλη τη διάρκεια της θητείας του. Όμως το νέο διορισμένο Δ.Σ., μετά από σθεναρή πίεση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, αναγκάστηκε να διοργανώσει εκλογές για την ανάδειξη πλέον διοίκησης αιρετής από όλα τα μέλη του Ε.Ε.Σ. Έτσι, λοιπόν, τον Απρίλιο του 2019, εκλεγμένος πλέον από την συντριπτική πλειοψηφία των Ερυθροσταυριτών επανέρχεται στην ηγεσία του Οργανισμού κάνοντας εκ νέου επανεκκίνηση  των δράσεων του.   

Τον Αντώνη Αυγερινό δεν θα τον δείτε να κάθεται στην αναπαυτική πολυθρόνα του προέδρου, απόμακρο και ξεκομμένο από τον ανθρώπινο πόνο. Θα τον συναντήσετε και αυτόν στο δρόμο με τους Ερυθροσταυρίτες όλη την ημέρα, να τρέχει σε όλη τη χώρα για να συμπαραστέκεται στους πάσχοντες, να δίνει το παρόν σε δεκάδες εκδηλώσεις για να βρει χορηγούς, να στήνει τραπεζάκια σε πλατείες και εκδηλώσεις για να διακηρύξει το μήνυμα του εθελοντισμού που εκφράζει ο Ε.Ε.Σ. Το μεγάλο του παράπονο όμως και η αγωνία του είναι ότι δεν έχει τόσους εθελοντές όσους χρειάζεται ο Οργανισμός, ώστε να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα και σε περισσότερους ανθρώπους. 

Φέτος το καλοκαίρι ο Ε.Ε.Σ. συμπλήρωσε 142 χρόνια δράσης. Ο Αντώνης Αυγερινός με συνέντευξη του στην κάμερα του www.netxdeal.gr και τον ιατρικό μας συντάκτη Άρη Μπερζοβίτη παρουσιάζει την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην Ελλάδα της κρίσης. 

Παράλληλα μας παρουσιάζουν τις επιμέρους δράσεις οι επικεφαλής των Τμημάτων του Ε.Ε.Σ.: 

  • Παρασκευή Φελέκη, Τομεάρχης Νοσηλευτικής
  • Λίνα Κανάτα, Τομεάρχης Νεότητας
  • Αρετή Κεντιστού, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας 
  • Αγγελική Φανάκη, Τομεάρχης Διεθνούς Συνεργασίας, Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Προγραμμάτων.
  • Μαρίνα Σταμάτη, Σύμβουλος Προέδρου Ε.Ε.Σ. – Εθελόντρια Σαμαρείτισα-Διασώστρια  

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: