ΜΕΝΟΥ
Απελεύθερος: Τα «ντεσού» για Υγεία και τα ακίνητα της Jumbo

Απελεύθερος: Τα «ντεσού» για Υγεία και τα ακίνητα της Jumbo

Health Newsroom

Τα «ντεσού» για Υγεία και τα ακίνητα της Jumbo  

Υγεία: Από σήμερα, θεωρητικά, η Hellenic Helthcare (CVC Capital Partners) μπορεί να αγοράζει στο ταμπλό, έναντι 0,95 ευρώ, τους μετόχους μειοψηφίας. 

Όπως όλα δείχνουν, η οικογένεια Αποστολόπουλου (Apostolopoulos Holdings) θα πωλήσει το ποσοστό που κατέχει, βγάζοντας ένα καλό… μεροκάματο.  Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από το «θα ξαναδούμε το Υγεία, όταν πωλήσει η CVC» του Δρ. Β. Αποστολόπουλου. 

MIG – Υγεία: Η MIG δεν θα προλάβει να χαρεί τα 204,4 εκατ. ευρώ, τα οποία εισέπραξε την Παρασκευή, μεταβιβάζοντας το 70,38% του Υγεία στην Hellenic Helthcare. 

Το σύνολο των παραπάνω χρημάτων θα πάει για πρόωρη αποπληρωμή δανεισμού, είτε σε Πειραιώς, είτε σε Πειραιώς και Fortress. Η σύνθεση θα κριθεί από το παζάρι του… Λαζάρου που διενεργείται για την Attica.   

MSCI: Αύριο, αργά το βράδυ, θα ανακοινωθεί η τακτική αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ενδέχεται να ταρακουνήσει τη ρηχή αγορά μας.  

Τράπεζες- Αττικά Πολυκαταστήματα: Στην τελική ευθεία η εκποίηση του 35,9% της Αττικά Πολυκαταστήματα. 

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιδοθεί από τις τράπεζες ο πλειστηριασμός, ο οποίος διενεργείται, με βάση βασιλικό διάταγμα του 1923. 

Δηλαδή, εντός 7 ημερών από την επίδοση, διενεργείται η εκποίηση, εκτός και αν η εταιρεία καταθέσει ασφαλιστικά. Κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. 

Καλογήρου: Από την Ιταλία στην Κίνα ακούγεται ότι έχει μεταφέρει την παραγωγή παπουτσιών για το σήμα «Καλογήρου» ο Σάμι Φάις. Προφανής στόχος ο περιορισμός του κόστους. 

Jumbo: Εξεπλάγησαν, όπως πληροφορείται η στήλη, στην ΕΚ από την ταχύτητα με την οποία η εισηγμένη προσκόμισε τα bank statements. 

Πήγαν για… μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι καθώς η περίπτωση Jumbo κατέδειξε το χρόνο που έχασαν στην περίπτωση της Folli Follie. Κάποια στιγμή θα μάθουμε και υπό τίνος την πίεση εκτέθηκαν βραδυπορούντες…

Jumbo II: Από την υιοθέτηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς ( ΔΠΧΑ), το μακρινό 2005, η εισηγμένη επίλεξε να αποτιμά τα λειτουργικά της ακίνητα στο κόστος κτήσης, που αποτελεί μια από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές.  

Την παραπάνω συντηρητική τακτική ακολούθησε, τόσο κατά την περίοδο που οι τιμές βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά (2007-08), όσο και την περίοδο της κρίσης. Το, δε, αναπόσβεστο κόστος για τα εν Ελλάδι ακίνητα είναι ήδη χαμηλότερο του 40% του κόστους κτήσης. 

Ως εκ τούτου, η σχετική συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. 

EBZ: Νέες υποσχέσεις από την Innovation Brain και τον Φέκερ για προσκόμιση proof of funds και τελικής δεσμευτικής προσφοράς ως αύριο, Τρίτη. 

Πλέον, η ήδη χαμηλή αξιοπιστία του, έχει τρωθεί σημαντικά ακόμη και μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, που τον στήριξαν. Άλλο ένα κυβερνητικό «κάζο», που θα το πληρώσουν, μέσω της Πειραιώς, οι φορολογούμενοι…

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: