ΜΕΝΟΥ
Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης το εμβόλιο της Moderna

Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης το εμβόλιο της Moderna

Health Newsroom

Υπό όρους έγκριση έλαβε πριν λίγο το εμβόλιο της Moderna από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την πρόληψη έναντι της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας από 18 ετών (δείτε εδώ). Τώρα αναμένεται και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εμβόλιο της Moderna ακολουθεί τη λογική RNA καθώς και των δύο δόσεων με διαφορά 28 ημερών η πρώτη από την δεύτερη. Η αποτελεσματικότητα του φτάνει στο 95% ενώ, η θερμοκρασία συντήρησης του είναι μεταξύ 2- 8 βαθμών Κελσίου.

Σημαντικό σημείο ωστόσο, αποτελεί και το γεγονός ότι το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να είναι αποτελεσματικό κατά της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία, όπως υποστήριξε η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Ολλανδίας CBG.

Η CBG ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει το τελικό πράσινο φως για το εμβόλιο της Moderna ακόμα και σήμερα, μετά την έγκρισή του νωρίτερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΕ έχει συμφωνία με την αμερικανική Moderna για 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, με δυνατότητα διπλασιασμού του ποσού. Η εταιρεία Moderna έχει ανακοινώσει ότι τα μπορεί να παράγει έως και 1 δισ. δόσεις για το 2021.

Ενώ, σύμφωνα με τους Financial Times, η τιμή που συμφωνήθηκε με την ΕΕ είναι περίπου 20 ευρώ ανά δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: