ΜΕΝΟΥ
Γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες Υγείας που κατεβαίνουν στις εκλογές για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση

Γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες Υγείας που κατεβαίνουν στις εκλογές για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση

Health Newsroom

Εκατοντάδες γιατροί, φαρμακοποιοί, διατροφολόγοι, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν ήταν εφικτό βέβαια να καταγράψουμε όλους τους υποψήφιους από το χώρο της Υγείας, ωστόσο σας έχουμε παρακάτω μια ενδεικτική λίστα:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Υποψήφιοι με τη ΝΔ

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ψυχίατρος, επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, συνιδρυτής του i-Living, του πρώτου ελληνικού οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση).

Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού: Ειδική Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός, διατηρεί ιατρείο στην πόλη της Ξάνθης).

Τέτα Διαμαντοπούλου: Οδοντίατρος, από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 -2014).

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Ακτινοθεραπευτής, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και πρώην Δήμαρχος Πειραιά.

Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης: Ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ. Είναι γιός του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη, που εκτελέστηκε το 1954. Από τον Ιούνιο 2015 έως σήμερα είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα ψυχικής υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Γιάννης Μουζάλας: Γενικός γιατρός-Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας (εξειδίκευση στην λαπαροσκόπηση και σε τεχνικές laser). Γιατρός στην Παιδιατρική Χειρουργική Κλινική στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά,  στην Ουρολογική Κλινική στο «Μεταξά», στον «Άγιο Σάββα» και στο «Έλενα Βενιζέλου».

Φωτεινή Σκοπούλη: Γιατρός παθολόγος με εξειδίκευση στα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Είναι από το 1997 -2013 καθηγήτρια Παθολογίας Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια του ΕΣΥ από το 1986. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ την πενταετία1992-1997. Έως το Μάρτιο του 2015 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας και ως Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας από το 2010έως το 2012. Συνέβαλε στη συγκρότηση του 3ου Ευρωπαϊκού φορέα Ασφάλειας Τροφίμων στη χώρα, του ΕΦΕΤ. Δραστηριοποιείται σε θέματα ψηφιακής Υγείας ως επικεφαλής του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

ΜΙΝΕΡΒΑ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ (ΜΕΝΗ) ΜΑΛΛΙΩΡΗ: Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ. Εργάζεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στο Υπουργείο Υγείας. Εμπειρογνώμονας της Ομάδας Πομπιντού στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων (Στοκχόλμη). Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά (Λισσαβόνα).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΛΟΓΗΣ: Αν. καθηγητής Νευροχειρουργικής, για πολλά χρόνια διευθυντής νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας και τώρα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ: Οδοντίατρος. Εργάζεται ως ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ και ελεγκτής παροχών Υγείας του ΤΥΠΕΤ. Διετέλεσε Βουλευτής Χανίων

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ: Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», από το 2007 διατελεί πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Είναι μέλος της ΠΑΣΟΝΟΠ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΚΑΠ.

Υποψήφιοι με το KKE

Αφροδίτη Ρέτζιου: Επιμελήτρια Ψυχιατρικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Κώστας Παπαδάκης: Κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Ευρωβουλευτής από το 2014.

Τίνα Κουζιάκη: Ψυχολόγος. Μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ και γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.  

Ρούλα Ελευθεριάδου: Χειρουργός οδοντίατρος. Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΕΠΠ (Πανελλήνια Ένωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων). Είναι δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα.

Υποψήφιοι με την Ένωση Κεντρώων

Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα: Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Ορθοπαιδικός χειρουργός, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ.

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής -με επικεφαλής το Γιάννη Πρωτούλη- για την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα: Διευθυντής της Β’  Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής Για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα: Παλαίμαχη συνδικαλίστρια γιατρός στο ΙΚΑ, σύζυγος του στελέχους του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το συνδυασμό  του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την εκλογική περιφέρεια Βούλας: Μαιευτήρας-γυναικολόγος, επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Δήμου Αθηναίων, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών-Οδοντιάτρων ΠΦΥ και εκπρόσωπος του ΙΣΑ ως εκλέκτορας στον ΠΙΣ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ – Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου. Φαρμακοποιός, πρώην πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρώην Διοικητής του ΙΚΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως: Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, τ.Συντ. Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». 

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων με το συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά: Διατροφολόγος-Διαιτολόγος ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Επιστημονική Διευθύντρια του “Λόγω Διατροφής” Πάτρας. 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας: Μικροβιολόγος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας: Καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, συμμετέχει στο συνδυασμό του γιατρού Νίκου Κουκουλάρη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας: Βιολόγος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Μανούρη: Στέλεχος της ΠΟΕΔΗΝ και πρώην αντιδήμαρχος.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας: Καρδιολόγος στο ΠΕΔΥ. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου: Εργαζόμενος στο πρώην δημόσιο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Γαστρεντερολόγος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών: Πνευμονολόγος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού: Φαρμακοποιός. 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΛΑΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης: Νοσηλευτής.

ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας: Ψυχολόγος.

ΒΙΒΗ ΔΑΓΚΑ – Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω: Κοινωνική λειτουργός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Κοινωνιολόγος-σύμβουλος εξαρτήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: