ΜΕΝΟΥ
Δημήτρης Λινός: Οι ασφαλιστικές κάνουν λάθος που δεν συνεργάζονται με τους γιατρούς (βίντεο)

Δημήτρης Λινός: Οι ασφαλιστικές κάνουν λάθος που δεν συνεργάζονται με τους γιατρούς (βίντεο)

Health Newsroom

Προτεραιότητα ενός κράτους θα πρέπει να είναι η υγεία και η παιδεία υποστηρίζει ο καθηγητής ιατρικής κ. Δημήτρης Λινός σε συνέντευξη του στο nextdeal.gr και στον Κωστή Σπύρου.

Ο κ. Λινός μίλησε ακόμη για την σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία και την παιδεία σημειώνοντας ότι είναι παγίδα το δίλλημα αυτό, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρός δημόσιος τομέας όμως και στους δυο τομείς θα πρέπει  να εστιάζουμε στην ανάγκη της ποιότητας.

Μιλώντας για τον κορονοϊό, ο κ. Λινός ανέφερε ότι μεταξύ άλλων, ότι παρά τα μεγάλα λόγια για το ιατρικό προσωπικό, ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα στα νοσοκομεία. Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για την δημιουργία νέων γιατρών, ούτε και κίνητρα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι γιατροί από το εξωτερικό.

Υπογράμμισε την ανάγκη ανασχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πρότεινε οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας να μην ανήκουν σε κάποιο κόμμα.

Με λάδι και καφέ

Από τους πρώτους αρθρογράφους στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ, ο κ. Λινός θυμάται μαζί με τον Κωστή Σπύρου τα πρώτα του άρθρα στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ που αναφέρονταν στο ρόλο του ελαιόλαδου και του καφέ στην αντιμετώπιση των νεοπλασιών.

Ιδιωτικά αγγλόφωνα Πανεπιστήμια

Ο κ. Λινός ανέφερε επίσης ότι πρέπει στη χώρα μας να επιτραπεί και η ίδρυση αγγλόφωνων Πανεπιστημίων και Ιατρικών Σχολών όπως το κάνει με μεγάλη επιτυχία η Κύπρος.

Περί ασφαλιστικών εταιρειών και τεχνολογίας

Ο κ. Λινός υπογράμμισε ότι καλώς ή κακώς, χωρίς τις ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορεί η σημερινή ιατρική να εφαρμόσει τις καινούριες πανάκριβες τεχνολογίες. Πάντως έσπευσε να συμπληρώσει ότι και χωρίς την τεχνολογία θα έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα και πρότεινε οι γιατροί να “αυτοπροστατευθούν” από την αλόγιστη χρήση της.

Για τα κόστη της υγείας και το λάθος των ασφαλιστικών εταιρειών

Ο γιατρός είναι ο τελευταίος υπεύθυνος για την εκτίναξη του κόστους των υπηρεσιών υγείας, υποστηρίζει ο κ. Λινός και εξηγεί ότι πολλές φορές οι γιατροί βρίσκονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, γιατί δεν χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της πανάκριβης τεχνολογίας για την ίαση του ασθενούς, “ακούγοντας την φωνή της συνείδησης τους να μην αυξήσουν το κόστος. Βρέθηκαν όμως μπλεγμένοι νομικά και καταδικάστηκαν”. Οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν λάθος, συνέχισε ο κ. Λινός και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεργασθούν με τους γιατρούς για να μειώσουν τα κόστη και όχι μόνο με τα νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί γνωρίζουν πώς να κάνουν την ίδια επέμβαση με το μισό κόστος, όχι όμως σε βάρος του γιατρού ή του ασθενούς.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: