ΜΕΝΟΥ

Διαδικτυακό εργαστήριο SymbIASIS!

Health Newsroom

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιτάχυνσης SymbIASIS διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο  “Από την ιδέα στην αγορά της Υγείας: Προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκή πιστοποίηση και ωρίμανση τεχνολογικών λύσεων”, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 (14.00-16.00).
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).
Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο SymbIASIS καθώς και στις κλινικές και τα νοσοκομεία του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο, θα εστιάσει στα παρακάτω θέματα:

  • Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας και κατοχύρωση δικαιωμάτων καινοτόμων λύσεων στο χώρο της Υγείας. Τα δικαιώματα της ΔΙ, οι στρατηγικές και τα ορόσημα
  • Πιστοποίηση προϊόντων στο χώρο της Υγείας – Τo σήμα CE – Η διαδικασία της πιστοποίησης, τα προαπαιτούμενα και τα σχετικά ορόσημα
  • Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία, οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH για πιλοτικές δοκιμές πριν από την επένδυση (test before invest)
Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν, οι:
  • Δρ Νίκος Μηνάς, European Patent Attorney @ Coolroe Consulting, Dublin.
  • Δρ Γιάννης Δημητρακόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Κέντρο Αρχιμήδης ΕΚΠΑ
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντέλλος, Δικηγόρος LL.M., Δικηγορική Εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες
  • Γιώργος Μέγας, Συντονιστής του EIT Health HUB & Έργου SYMBIASIS
  • Κώστας Καραμάνης, FORTH/CeHA, Digital Health Transformation
Για τη συμμετοχή σας στο διαδικτυακό εργαστήριο, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται εδώ και θα λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης μέσω της εφαρμογής webex.
Το SymbIASIS υλοποιείται από το EIT Health και συντονίζεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ.
Πατήστε ΕΔΩ για τη φόρμα συμμετοχής

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: