ΜΕΝΟΥ
Δρ. Πετρίκκος: Πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε... Να έχουμε το νου μας αλλιώς θα έχουμε θύματα και θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας

Δρ. Πετρίκκος: Πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε… Να έχουμε το νου μας αλλιώς θα έχουμε θύματα και θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας

Health Newsroom

«Επιδείνωση της κατάστασης στην Κύπρο εάν δεν λάβουμε σοβαρά τα μέτρα προστασίας» – Ο Δρ. Γιώργος Πετρίκκος Παθολόγος-Λοιμωξιολογός ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρίας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων στην Cyprus Times – Τι συμβουλεύει τα άτομα που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και πως εκτιμά την κατάσταση στην Κύπρο με την εξάπλωση του κορωνοϊού

Επιδείνωση της κατάστασης στην Κύπρο εάν δεν λάβουμε σοβαρά τα μέτρα προστασίας, εκτιμά ότι θα έχουμε, ο Δρ. Γιώργος Πετρίκκος, Παθολόγος-Λοιμωξιολογός, ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρίας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων.

Σε δηλώσεις του στην Cyprus Times o Δρ. Πετρίκκος εκτιμά την μέχρι στιγμής κατάσταση στην Κύπρο ελέω κορωνοϊού και προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, όσο αφορά τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει.

«Αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο και πολύ σοβαρό και δεν είναι ούτε να παίζουμε ούτε να το αψηφούμε. Όλοι θα πρέπει να έχουμε τον νου μας, διαφορετικά θα έχουμε θύματα και θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Η Κύπρος πρέπει να προσέξει γιατί είναι ένας κλειστός χώρος, οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν, αλλά χρειάζονται την συνεργασία και πειθαρχία των ανθρώπων, αλλιώς δεν θα πετύχει κανένα σύστημα».

Όπως επισήμανε ο Δρ. Πετρίκκος «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ανακοινώνεται. Ο κόσμος πρέπει να πειθαρχήσει και να αυτοπεριοριστεί γιατί θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης».

Ερωτηθείς για το πότε πιστεύει ότι θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης ο Δρ. Πετρίκκος ανέφερε «εάν τα κρούσματα αυξάνονται και εάν έχουμε περισσότερα ενδογενή κρούσματα που δεν γνωρίζουμε την αλυσίδα μετάδοσης τους, δυστυχώς θα αυξάνονται τις επόμενες ημέρες».

Όσον αφορά όσους είναι σε καραντίνα και είναι ύποπτα κρούσματα ο Δρ.Πετρίκκος επισήμανε ότι «όλοι όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου όπως, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και μεγάλης ηλικίας, θα πρέπει να περιοριστούν στο σπίτι τους». Επίσης «όποιος έχει συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια, καταρροή και πυρετό πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον γιατρό του, έτσι ώστε να λάβει οδηγίες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να πάει από μόνος τους στα νοσοκομεία ή στα φαρμακεία, αλλά θα πρέπει να αυτοπεριοριστεί».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα ο Δρ.Πετρίκκος είπε ότι «η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή αφού έχουμε 40 κρούσματα ενδογενή και ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν είναι πολύ μεγάλος. Έχουν μπει αυστηρά μέτρα και ήδη η Αθήνα έχει «νεκρώσει».

 

Πηγή: cyprustimes.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: