ΜΕΝΟΥ
«Δωρεά οργάνων, ελπίδα ζωής»: Νέα εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια ανοικτή κοινωνία!

«Δωρεά οργάνων, ελπίδα ζωής»: Νέα εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια ανοικτή κοινωνία!

Health Newsroom

H δωρεά οργάνων αποτελεί μία από τις πλέον γενναιόδωρες ανθρώπινες πράξεις, μία πραγματική ελπίδα ζωής για χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, η απουσία ενημέρωσης, ο φόβος που πηγάζει από την άγνοια και έως πρόσφατα, η έλλειψη ενός στιβαρού και ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, έχουν συμβάλλει καταλυτικά, να καταστεί σχεδόν αόρατο ή στη καλύτερη περίπτωση, νεφελώδες και αντιφατικό το τεράστιο ζήτημα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Ωστόσο, νέες πρωτοβουλίες λαμβάνονται, μετά από πολύ σοβαρή προεργασία, σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που εμφανίζει τη χώρα μας με παγκοσμίως πολύ μικρό ποσοστό δωρεάς οργάνων και απαγορευτικούς χρόνους αναμονής από τους χρήζοντες μεταμόσχευση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία διοργανώνει εκδήλωση για το θέμα της δωρεάς οργάνων, με τη συμμετοχή εξεχόντων ομιλητών-πρωταγωνιστών στο χώρο, ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια για τη συστηματική και θεσμική αντιμετώπισή του, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη του και την αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: