ΜΕΝΟΥ
Ελληνογερμανική συνεργασία για εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και υπηρεσιών υγείας

Ελληνογερμανική συνεργασία για εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και υπηρεσιών υγείας

Health Newsroom

Την υγειά μας θα δούμε όπως φαίνεται σύντομα, καθώς αύριο σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει το www.nextdeal.gr υπογράφεται στην Αθήνα υπόμνημα διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας για κοινές δράσεις, ανάμεσα στην Πανεπιστημιακή κλινική των Ιωαννίνων και του πανεπιστημίου του Marburg της Έσσης. Η συνεργασία αυτή έγκειται στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνεργασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη συνεργασία που στηρίζεται στην γνώση, στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία της Γερμανίας σημαίνει καλύτερη θεραπεία στο τομέα ουρολογίας και αργότερα ογκολογίας, ταυτόχρονα και βελτίωση των συντονιστικών διαδικασιών στα διάφορα νοσοκομειακά τμήματα, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος θεραπείας.

Ο γερμανός υφυπουργός Στέφαν Κάπφερερ σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι από πλευράς Ελλάδας διακρίνεται μια πολιτική βούληση από τον υπουργό υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο για αλλαγές στο σύστημα υγείας της χώρας, ώστε  το σύστημα αυτό να καταστεί αποτελεσματικό.

Έτσι, στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η Γερμανία θα προσφέρει εμπειρία και τεχνογνωσία της στον τομέα της υγείας συνολικά μέσω του υπουργείου Υγείας, αλλά και των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων ενώ, θα υπάρξει και μια ουσιαστική συνεισφορά το κομμάτι της διαμόρφωσης των τιμών, στην πρόληψης ασθενειών, επιδημιών, αλλά και ατυχημάτων.


Πώς λειτουργεί το σύστημα στην Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός υγείας της Γερμανίας Στέφαν Κάπφερερ, εστιάζει την προσοχή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νοσοκομεία σε ό,τι αφορά την βέλτιστη διαχείριση των κονδυλίων τους.
Πρόκληση για του υφυπουργό αποτελεί η παραμονή στο νοσοκομείο καθώς μια μικρότερη παραμονή στους χώρους του νοσοκομείου για ασθενείς που μπορούν να πάρουν βοήθεια από τις υπηρεσίες των εξωτερικών ιατρείων εξοικονομεί ανάμεσα στα άλλα δαπάνες και πρόσθετες αμοιβές σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι στην Γερμανία υπάρχουν συγκεκριμένα τιμολόγια αμοιβής για τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, για παράδειγμα αν ένας ασθενής εγχειριστεί υποχρεούται να πληρώσει την συγκεκριμένη αμοιβή για όλη την διαδικασία της εγχείρισης ανεξάρτητα αν δύο ή τρεις ή πέντε μέρες στο νοσοκομείο και, ανεξάρτητα αν τα νοσοκομεία είναι κρατικά ή δημοτικά.
Άρα και αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, ο ασθενής δεν θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

Στο σημείο δε, που βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά και την διαχείριση κονδυλίων μια συνεργασία με την Γερμανία σίγουρα σώζει ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: