ΜΕΝΟΥ
Εξαιρούνται των clawback & rebate οι προσωπικοί ιατροί με νέα τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Εξαιρούνται των clawback & rebate οι προσωπικοί ιατροί με νέα τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Health Newsroom

Η παροχή κινήτρων σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ, η διαδικασία υπολογισμού των εκπτώσεων των νοσοκομείων, οι αγορές φαρμάκων για το ΕΣΥ, η αποζημίωση μετακινούμενου προσωπικού και η παράταση απασχόλησης στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου που αφορά την σύμβαση δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.800 ευρώ για τους γιατρούς, πλέον του μισθού τους, που μετακινούνται σε συγκεκριμένες δομές της ίδιας ή άλλης υγειονομικής περιφέρειας ενώ, για τον ίδιο λόγο σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό το ύψος του επιπλέον ποσού ανέρχεται στα 1.200.

Επίσης, εξαιρούνται από τα clawback και rebate οι προσωπικοί ιατροί, ενώ, ορίζεται ο κλειστός προϋπολογισμός αγοράς ηπαρινών για το έτος 2022 για τα νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Για τις ποσότητες που διατέθηκαν από τα ιδιωτικά φαρμακεία το ύψος είναι στα 43 εκατ. ευρώ, για τις ποσότητες που διατέθηκαν από τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα 12.600.000 ευρώ και για το Παπαγεωργίου 400.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: