ΜΕΝΟΥ
Εξομαλύνεται η κατάσταση με τα φάρμακα για καρκινοπαθείς

Εξομαλύνεται η κατάσταση με τα φάρμακα για καρκινοπαθείς

Health Newsroom

Στη σταδιακή χορήγηση των φαρμάκων για βαρέως πάσχοντες, κυρίως καρκινοπαθείς, προχωρούν, από αύριο τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, μετά τη συμφωνία του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Χρ. Κίττα, με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Υστερα από σύσκεψη που έγινε χθες στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο και τον κ. Κίττα, αποφασίσθηκε σε συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες, η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς να συνεχιστεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημοσίων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Επίσης γίνονται ενέργειες προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων ώστε να μη διακοπεί η χορήγηση υλικών. Σ αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός αποστέλλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρη στην οποία παρακαλεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και από την πλευρά του αρμόδιου δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψη το επείγον του προβλήματος.
Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους προμηθευτές προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εφοδιασμός των δημοσίων νοσοκομείων με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Από την πλευρά των προμηθευτών εκφράστηκε κατανόηση και δόθηκε υπόσχεση για την καταβολή προσπαθειών για τη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ενδεχόμενης εξάντλησης των υφιστάμενων αποθεμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: