ΜΕΝΟΥ
ΕΟΦ: Η λίστα με όλες τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού

ΕΟΦ: Η λίστα με όλες τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Health Newsroom

Συγκεντρωτική λίστα με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης οι Αρμόδιες για τη Φαρμακοεπαγρύπνηση Αρχές καταχωρούν στην εθνική και ευρωπαϊκή βάση όλες τις εικαζόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που εκδηλώνονται στην Ελληνική Επικράτεια και οι οποίες αναφέρονται αυθόρμητα από ασθενείς ή από επαγγελματίες του τομέα της υγείας στον ΕΟΦ.

Ειδικότερα, οι παρενέργειες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η απόκριση σε ένα φάρμακο που χορηγείται σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας του και είναι επιβλαβής και ακούσια.
  • Σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η ανεπιθύμητη ενέργεια που επιφέρει θάνατο, είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή του ασθενούς, απαιτεί νοσηλεία ή παράταση νοσηλείας, οδηγεί σε μόνιμη ή σημαντική αναπηρία ή ανικανότητα ή επιφέρει συγγενή ανωμαλία/βλάβη κατά τον τοκετό ή αποτελεί σημαντικό ιατρικό συμβάν.
  • Μη αναμενόμενη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η ανεπιθύμητη ενέργεια της οποίας η φύση, η σοβαρότητα ή το αποτέλεσμα δεν είναι σύμφωνα με την Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις παρενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: