ΜΕΝΟΥ
Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γεν. δ/ντής Novo Nordisk Ελλάς!

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γεν. δ/ντής Novo Nordisk Ελλάς!

Health Newsroom

Για δεύτερη θητεία επανεξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς. Τις υπόλοιπες θέσεις του νέου Δ.Σ. του ΣΦΕΕ που προέκυψε μετά από εκλογές της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου καταλαμβάνουν οι εξής:

Αναπληρωτής πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παναγούλιας (αντιπρόεδρος VIANEX και γενικός διευθυντής VIAN).

Αντιπρόεδροι:

1. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης (αντιπρόεδρος VIANEX και γενικός διευθυντής VIAN).

2. Ζαχαρίας Ραγκούσης, υπεύθυνος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και Διαπραγμάτευσης (πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

3. Μάριος Κοσμίδης, υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Win Medica).

4. Σταύρος Θεοδωράκης, υπεύθυνος Τιμολόγησης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Chiesi Ελλάδας & Κύπρου).

5. Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου).

6. Γεώργιος – Φαίδων Καλομοίρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας (γενικός διευθυντής Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

Γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης: Νίκος Ραγκούσης (διευθύνων σύμβουλος LEO Pharmaceutical Hellas).

Ταμίας: Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operations Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm).

Μέλη:

1. Πασχάλης Αποστολίδης (πρόεδρος & διευθύνων σύµβουλος AbbVie Φαρµακευτική Ελλάδας & Κύπρου).

2. Νικόλαος Βαρελάς (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Galenica).

3. Roberto Greco (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος GlaxoSmithKline Ελλάδας & Διευθυντής Χωρών Αδριατικής).

4. Μάριος Κάτσικας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Faran).

5. Lionel Picard (γενικός διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου – Country Lead, Sanofi General Manager, Sanofi Genzyme Gr&Cy).

6. Σπύρος Φιλιώτης (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Φαρμασέρβ – Λίλλυ).

Σημειώνεται ότι την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο γενικός δ/ντης ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου σημείωσε σχετικά: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως η διασφάλιση επιπλέον πόρων, η ουσιαστική δρομολόγηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα του ελέγχου της ζήτησης και των προμηθειών, η διαχείριση των διαρθρωτικών αλλαγών που έρχονται στο χώρο της υγείας στην μετά-COVID εποχή, η εξασφάλιση της έγκαιρης και ορθολογικής εισόδου νέων καινοτόμων θεραπειών στην αποζημίωση, ο συνεχής αγώνας για την βελτίωση της εικόνας του κλάδου και πολλές άλλες. Σταθερή μου πεποίθηση αποτελεί πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας».

 

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: