ΜΕΝΟΥ
Η μπίρα βλάπτει σοβαρά... Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Η μπίρα βλάπτει σοβαρά… Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Health Newsroom

Καλά νέα για τους λάτρεις της μπίρας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπίρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από νόσους όπως του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπίρα την πικρή και πικάντικη γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε φόρμα.

Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο.

Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη, η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί. Επιπλέον, η ίδια ουσία λέγεται ότι προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πράγματι λοιπόν: στην υγειά μας!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: