ΜΕΝΟΥ
Η υγεία στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2023

Η υγεία στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2023

Health Newsroom

Από σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου και μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου θα διεξαχθεί για 8η χρονιά το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με πάνω από 900 εξέχοντες ομιλητές και ευρεία συμμετοχή πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν, της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και του χώρου της υγείας

 Το εμβληματικό φόρουμ των Δελφών, του οποίου την οργάνωση ηγείται με επιτυχία ο Συμεών Τσομόκος, θα στραφεί φέτος γύρω από κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, με κεντρικό θέμα του φόρουμ το «Paradigm Shifts», και θα είναι δομημένη σε πέντε θεματικούς πυλώνες:

  1. Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική σκακιέρα
  2. Κλίμα και περιβάλλον
  3. Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση
  4. Κοινωνική ενσωμάτωση
  5. Τεχνολογική πρόοδος

Την επίσημη έναρξη  κήρυξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ μίλησαν η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Παναγιώτης Ροϊλός, Πρόεδρος του Ευρωπαικού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, ο Christian Wulff, τέως Πρόεδρος της Γερμανίας και η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Με το θέμα της υγείας θα ασχοληθούν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, θίγοντας ποικίλα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα. 

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της VIANEX S.A. Ελλάδος θα μιλήσει για την προσπάθεια δημιουργίας ανθεκτικών συστημάτων υγείας με επενδύσεις προστιθέμενης αξίας, στις 12.15 στο Ahrweiler Hall στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας και με θέμα ομιλίας: «Ισότητα στον εργασιακό χώρο: Γεφυρώνοντας το χάσμα των δύο φύλων στην Ελλάδα» θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων η Ιουλία Τσέτη, Φαρμακοποιός MSc, επίτιμη διδάκτωρ Φαρμακευτικής του
ΕΚΠΑ, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου UN GLOBAL COMPACT NETWORK HELLAS και Πρόεδρος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA Greece. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 15.00 στο Ianthi Room του Amalia Hotel.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, CEO του Athens Medcal Group και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών (EENE), θα συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον της χώρας: Ανθεκτικότητα, Ευημερία και Εμπιστοσύνη», στις 10:45, στο Amalia Hotel – Leto Hall.

Στον Δημόσιο Διάλογο για τη Βιωσιμότητα & την Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας στο Delphi Economic Forum θα συμμετάσχει και η AstraZeneca, καθώς το θέμα αυτό αποτελεί μία από τις αμεσότερες προτεραιότητες του τομέα της Υγείας και βασικό θέμα της ατζέντας του φετινού Delphi Economic Forum. Η συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει η AstraZeneca θα έχει θέμα «Χτίζοντας ένα Βιώσιμο και Ανθεκτικό σύστημα υγείας για ένα ασφαλέστερο μέλλον» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 11.15, στο Ahrweiler Hall, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, Ρόζα Βρεττού, Επιμελήτρια Α’ Καρδιολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ηλίας Κυριόπουλος, Assistant Professor, Department of Health Policy, London School of Economics (LSE).

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα μιλήσει και ο Antonino Biroccio, BoD President and GM της GSK Ελλάδος, ο οποίος θα είναι βασικός ομιλητής στο πάνελ συζήτησης Health, Economic and Social Perspectives of Vaccines που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 16:35, στο Ahrweiler Hall του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Στο ίδιο πάνελ συζήτησης θα τοποθετηθούν οι ακόλουθοι διακριμένοι ομιλητές από τον τομέα της Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους,  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώργος Καλαμίτσης, Γενικός Γραμματέα Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Νικόλαος Σύψας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, Επιστημονικός/Διοικητικός Υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων-COVID, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό».

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: