ΜΕΝΟΥ
Η χρήση αντιβιοτικών σε βρέφη οδηγεί σε παχυσαρκία

Η χρήση αντιβιοτικών σε βρέφη οδηγεί σε παχυσαρκία

Health Newsroom

Σύμφωνα με έρευνα, η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών θα μπορούσε αργότερα να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία

“Πιστεύουμε συνήθως ότι η παχυσαρκία είναι μια επιδημία που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όμως ολοένα και περισσότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα”, τονίζει ο Λεονάρντο Τρασάντε του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ένας από τους συγγραφής της μελέτης.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη χρήση αντιβιοτικών σε 11.532 παιδιά που γεννήθηκαν στο Έιβον της Βρετανίας το 1991 και το 1992 και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν λάβει αντιβιοτικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες της ζωής τους ζύγιζαν περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Η διαφορά βάρους ήταν ελάχιστη στα νήπια από 10 έως 20 μηνών, όμως αυξανόταν στη συνέχεια και σε ηλικία 3 ετών και 2 μηνών τα παιδιά που είχαν πάρει αντιβιοτικά είχαν αυξημένες πιθανότητες (κατά 22%) να είναι υπέρβαρα. Στα εύρήματα της μελέτης διαπιστώνεται επίσης, ότι τα βρέφη που έλαβαν αντιβιοτικά μετά τον 5ο μήνα δεν σημείωσαν αυξομοιώσεις βάρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: