ΜΕΝΟΥ
Ινστιτούτο Prolepsis: Πρόσκληση ανθρωπιστικής βοήθειας

Ινστιτούτο Prolepsis: Πρόσκληση ανθρωπιστικής βοήθειας

Health Newsroom

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής ιατρικής, Prolepsis, απατώντας στις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τις ροές προσφύγων/ αιτούντων άσυλο στη χώρα μας, έχει αναλάβει μία σειρά ανθρωπιστικών δράσεων στις Δομές Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και το Γαλάτσι καθώς και στην Πλ. Βικτωρίας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει συνέργειες με δίκτυα οργανώσεων και ανεξάρτητων εθελοντών στα συνοριακά νησιά της χώρας μας, Λέσβος, Κως, Λέρος, Σάμος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην περιοχή της Λέρου, λόγω της άφιξης στο νησί μεγάλου αριθμού προσφύγων/ αιτούντων άσυλο από το γειτονικό Φαρμακονήσι. Οι συνεργάτες του Ινστιτούτου στη Λέρο που παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και ανακούφισης στους νεοαφιχθέντες, ενημέρωσαν πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εθελοντές. Αναλυτικότερα, οι εθελοντικές εργασίες στο νησί της Λέρου είναι οι ακόλουθες:

1. Παροχή υπηρεσιών κατά την υποδοχή προσφύγων/ αιτούντων άσυλο (διανομή φαγητού, ειδών ένδυσης, υπόδησης κ.ά.).

2. Ιατρικές υπηρεσίες καθώς πολλοί από τους πρόσφυγες/ αιτούντες άσυλο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

3. Υπηρεσίες διαμεσολάβησης καθώς οι πρόσφυγες/ αιτούντες άσυλο δεν μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. Οι γλώσσες που χρειάζονται είναι Αφγανικά, Αραβικά και Αγγλικά.

Αναφορικά με τη διαμονή στο νησί της Λέρου, μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα σε τοπικά ξενοδοχεία με κόστος περίπου 10 ευρώ τη βραδιά. Ως προς τη μετακίνηση στο νησί, υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση μέσω Αθήνας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσφέρετε ανθρωπιστή βοήθεια μέσω εθελοντικής εργασίας στο νησί της Λέρου ή να ενημερωθείτε για την ευρύτερη ανθρωπιστική δράση του Ινστιτούτου σχετικά με τους πρόσφυγες/ αιτούντες άσυλο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Prolepsis στο τηλέφωνο 210-62.55.700 (κα. Δάλμα). Επίσης, μπορείτε να προωθήσετε το μήνυμα σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς καθώς και σε άλλα δίκτυα που έχετε πρόσβαση και ευαισθητοποιούνται σε σχετικά θέματα.

Η αρωγή σας θα αποβεί πολύτιμη, δεδομένης της σημασίας της ανάληψης προσωπικής δράσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που συνδέεται με τις ροές των προσφύγων/ αιτούντων άσυλο στη χώρα μας και την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: