ΜΕΝΟΥ
Κάθε γυναίκα είναι και πρέπει να μείνει δυνατή!

Κάθε γυναίκα είναι και πρέπει να μείνει δυνατή!

Health Newsroom

Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Η έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία МcKinsey στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της οργάνωσης για την ενδυνάμωση των γυναικών Lean in, έδειξε ότι οι γυναίκες σιγά σιγά ανεβαίνουν την κλίμακα της ιεραρχίας και καταφέρνουν να διακριθούν στην εργασία τους, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Έδειξε όμως ταυτόχρονα ότι οι περισσότερες γυναίκες, υποφέρουν από burn out, από το εξαιρετικά μεγάλο άγχος και την πίεση που τους έχουν δημιουργήσει οι επιπλέον ευθύνες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Οι συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ορατές στις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες και οδηγούν σε πολλά προβλήματα στην υγεία τους.Τίποτα όμως δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε, αν δεν είμαστε πρώτα εμείς καλά.

Γι’αυτό χρειάζεται να βρίσκουμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τη φροντίδα του εαυτού μας. Να κρατάμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώνουμε σε εκείνα που μας χαλαρώνουν, μας ευχαριστούν και μας…γεμίζουν τις μπαταρίες, όπως να μάθουμε καινούρια πράγματα, να αθληθούμε, να διαβάσουμε, να βγούμε με την παρέα μας κ.α. Να μην αναβάλλουμε τους προγραμματισμένους, προληπτικούς ελέγχους της υγείας μας, γιατί με την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε την εξέλιξη ενός απλού θέματος σε μία σοβαρή ασθένεια. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την υγεία μας εύκολα και μάλιστα με προσιτό κόστος.  

Το Lady Care της MetLife έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους απέναντι στο ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρής γυναικολογικής νόσου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνδυασμένων παροχών, που αντιμετωπίζει το γυναικολογικό καρκίνο σφαιρικά, από την πρόληψη μέχρι την αντιμετώπιση σε περίπτωση διάγνωσης της ασθένειας.

Σε επίπεδο πρόληψης, το Lady Care παρέχει δωρεάν ετήσιο διαγνωστικό και προληπτικό έλεγχο με τεστ Παπ και ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα. 

Σε περίπτωση διάγνωσης, το πρόγραμμα προσφέρει δύο επίπεδα παροχών, Gold και Platinum, από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε  εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Ανάλογα με την επιλογή επιπέδου, οι παροχές περιλαμβάνουν εφάπαξ αποζημίωση, η οποία φθάνει τα 40.000€, την οποία η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμβουλευτική ψυχικής υγείας ή νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι, ή ακόμα για να καλύψει τρέχοντα έξοδα, αν χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, προσφέρει μηνιαίο επίδομα υποστήριξης ύψους 500€ για ένα χρόνο, καθώς και επίδομα χειρουργικής αισθητικής αποκατάστασης.  
Επιπλέον, η ασφαλισμένη του προγράμματος Lady Care αποκτά πρόσβαση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, σε μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές μέσω του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.
Τα προνόμια περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών.

Η ύπαρξη μιας αξιόπιστης ασφαλιστικής κάλυψης, όπως αυτή που προσφέρει το πρόγραμμα  Lady Care, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς επιτρέπει στις γυναίκες να ξεκινήσουν, χωρίς καθυστέρηση την ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και, απαλλαγμένες από τα οικονομικά άγχη, να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο να γίνουν καλά. 

Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, με άγνωστη διάρκεια και άγνωστες επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας. Είναι μία περίοδος, που, περισσότερο από ποτέ, κάθε γυναίκα πρέπει να φανεί δυνατή. Να αντέξει. Γι’αυτό, πρώτα απ’όλα πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας, γιατί για να μπορέσουμε να μείνουμε δυνατές, πρέπει πάνω απ’όλα να μείνουμε υγιείς. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: